RECEPT SPRING ROLLS MET GARNALEN

Vietnamese lente rolletjes gevuld met kruiden en garnalen. Helaas heb ik deze nooit in Vietnam gehad, maar wel in Frankrijk. Lekker, fris, licht, echt eten voor lekker weer. een toppertje voor bij de bbq.

Tapas+Mezze gerecht uit Vietnam voor 8 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • Pindasaus
  • 2 el pindakaas
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el lichte sojasaus
  • 2 el suiker
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 a 2 el water, om de juiste dikte te krijgen
  • Vulling
  • Noedels
  • 50 gram glasnoedels, bereid volgens verpakking, koud
  • 1/2 tl sesamolie
  • chili vlokken naar smaak
  • Groente/kruiden
  • 1/3 komkommer, ontzaad in dunne reepjes
  • 1/2 winterpeen, dun geraspt
  • 1 lenteui, fijn gesneden
  • koriander
  • muntblaadjes
  • Garnalen
  • 8 grote garnalen, gekookt en gepeld, grof gesneden
  • Groente dressing
  • 1/2 el rijstazijn
  • 1/2 tl suiker
  • 1 el vissaus
  • sap van 1/2 limoen
  • 8 vellen rijstpapier, vochtig volgens verpakking voorbereid en vochtig houden.

Bereiding

Maak de pindasaus door alles te mengen, behalve water. Voeg het water naar behoefte toe om de juiste dikte te krijgen. Laat alles goed oplossen en samen komen. Zoveel of weinig chilivlokken toevoegen om de juiste pittigheid te krijgen.

Snij alles in mooie reepjes voor de vulling.

Meng alles voor de dressing en marineer hier de groenten en kruiden in.

Meng de noedels met sesamolie en chilivlokken en snij in de juiste lengte.

Verdeel de groenten, noedels en garnalen over de rijstvellen in het midden. Rol strak op.

Serveer met de pindasaus, een zoet pittige chilisaus is ook lekker.

Recept 4 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!