RECEPT SPAGHETTI A LA SCAMPI

Spaghettipasta met tomatensaus en scampi's

Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pak scampi’s
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 6 eetlepels cognac
  • 3 blikken tomaat - gepureerd
  • 3 eetlepels room
  • zout & peper
  • rode peper vlokken

Bereiding

Verhit olijfolie in een braadpan en bak de scampi’s 2 minuten of tot ze roze zijn. Haal de scampi’s uit de pan en laat ze uitdruppelen op een bordje met huishoudpapier. Voeg de look toe en roer éen of twee maal. Voeg de cognac toe en laat voor de helft inkoken. Voeg de tomaten in blik, zout en peper en de rode peper vlokken toe en kook het geheel zonder deksel op een medium vuur gedurende 15 minuten. Indien de saus niet dik genoeg mocht zijn, voeg dan één klein blikje tomatenpuree toe, roer alles goed om en laat nogmaals 10 minuten pruttelen. Roer de room eronder, verlaag het vuur en roer de scampi’s er op het laatste onder en laat ze mee verwarmen. Buon Appetito!

Recept 16 keer bezocht en 84 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heel lekker voor herhaling vatbatbaar.
We hebben er wel een sjalotje bij gedaan ,en geen peper en zout,was niet nodig.

Vergeet het niet het was heel lekker

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie ik heb het gemaakt met whisky i.p.v. cognac en er ook een beetje gember aan toegevoegd. Heerlijk.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie hhhhhhheeeeeeeeeeeerlijkkkkkk!!!!!!!!


iiiiiikkkkkkk heeebbbbb genoten


doei! coolcat

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Mhhhh..! heel lekker!
Ik heb gisteravond genoten!
Heerlijk alleen snapte ik het niet zo goed van dat rode peper vlokken =s

Grt.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb al veel receptjes uitgeprobeert, met heel veel succes telkens. Voor speciaale gelegenheden, proberen we ook regelmatig een recept.
We zijn heel tevreden over de site.
Vanavond eten we spaghetti a la scampi, en dat zal zeker en vast ook HEERLIJK zijn !

Groetjes, Manuela