RECEPT RUNDVLEES MET FETA EN PAPRIKA UIT DE OVEN

Een eenvoudige ovenschotel met een frisse ondertoon.

Vlees gerecht uit Griekenland voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram sukadelappen, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 grote groene paprika's, in blokjes
  • 4 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 200 gram feta, in blokjes (liefst van schaap of geit)
  • 6 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 100 ml witte wijn
  • 3 tl oregano
  • 2 tl tijm
  • 1 tl munt
  • 1/2 tl cayennepeper
  • zout en zwarte peper

Bereiding

Kook de blokjes vlees in ruim water met zout een half uur. Giet ze af, maar bewaar 200 ml van de bouillon.

Roer in een grote kom de olijfolie, het citroensap, de witte wijn, de bewaarde bouillon en de kruiden door elkaar. Meng er dan het vlees, de feta en de groenten doorheen. Dek de kom af en laat hem 1 uur staan.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alles over in een lage ovenschaal en laat deze afgedekt met zilverfolie 1 uur bakken in de oven. Haal de folie eraf en laat het geheel nog een half uur bakken.

Serveer met rijst waar wat boter doorheen is geroerd.

Recept 10 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker! Ga ik vaker maken!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Jaaa, toppertje!!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ga het straks met kip maken, ben zeer benieuwd let y'all know

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie ook ik had bieflappen gebruikt voor het gemak. en daarnaast een goede griekse olijfolie. het was echt zwelgen, toprecept!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik had in blokjes gesneden hamlappen gebruikt. Smaakte uitstekend! En zeer makkelijk te maken, kan het iedereen aanbevelen!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik heb het met bieflappen gemaakt en die gewoon meteen meegebakken, dat ging prima. Als je het vlees kookt wordt het waarsch. te droog of je krijgt een soepvleessmaak. voor de rest goed recept.