RECEPT RUNDVLEES IN PORT GEMARINEERD MET PETERSELIE DIP

Vlees gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 entrecote aan het stuk van ca. 600 gram
  • 4 dl port
  • 2 rode uien, julienne gesneden
  • 2 el gehakte knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 2 tl zout
  • 1 tl vers gemalen peper of grove peper
  • Peterseliedip
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el gehakte knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 kopje gehakte peterselie
  • 1/2 fijngehakte groene paprika
  • 1 el gehakte spaanse peper
  • 1 dl extra virgin olijfolie
  • 3 el rode wijn azijn

Bereiding

Voor de saus
Doe alle ingredienten in de keukenmachine en mix tot goed gemengd. Eventueel nog wat extra zout naar smaak.

Voor het vlees
Marineer het vlees in de port, ui, knoflook en olie. Liefst een nacht, minimaal 1x omdraaien.

Uit de marinade nemen en kruiden met peper en zout. Dan op hoog vuur dichtschroeien en in de oven gaar laten worden (medium), afhankelijk van de dikte van het vlees. Serveren met de peterselie dip.

Recept 24 keer bezocht en 1 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Het is erg lekker, maar je kunt naderhand niet meer met iemand in 1 ruimte blijven, want er zit gigantisch veel knoflook in.