RECEPT ROTI PANNENKOEK GEVULD MET GELE ERWTEN
Recept voor de roti pannenkoek.
Sandwich gerecht uit Suriname , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 1 kg. zelfrijzend bakmeel
- ca. 750 ml. water
- ca. 250 gr. gele (split) erwten
- 2 teentjes knoflook
- zout en peper
- snufje komijn
Bereiding
Bereid de gele erwten volgens de verpakking tot goed gaar. Prak de erwten (eventueel wat hele apart houden) en voeg knoflook (geperst), zout, peper en snufje komijn toe en meng goed. Zorg dat dit mengsel goed afgekoeld is.
Maak van het deeg zo'n 25 pingpong balletjes, druk hier een klein gaatje met je vinger in en vul dit met het erwten mengsel. Draai het balletje weer dicht en bestrooi met wat bloem.
Met een deegroller van een balletje een dunne pannenkoek/tortilla rollen, één kant insmeren met olie en deze in een hete koekenpan bakken. Als die kant lichtbruin is andere kant insmeren met olie en die kant bakken tot lichtbruin.
Klaar is kees.
Je kunt natuurlijk erg varieren met de vulling, peper toevoegen, aardappel er bij, etc.
Serveren bij massala kip en kerrie groenten of als tortilla gebruiken.