RECEPT RODE WIJNSAUS

Recept uit nl.culinair van Tonny Leeflang

Saus gerecht uit Nederland , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 200 gram rundvleesafval, fijngesneden (eventueel soepvlees)
  • 25 gram katenspek, kleingesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 250 gram bouquet
  • 1 liter rode wijn
  • 2 dl. rode port
  • ½ liter jus de veau
  • peper en zout
  • roomboter

Bereiding

Zet het vleesafval aan in de boter voeg knoflook, katenspek en bouquet toe, laat even meebakken.

Blus af met de rode wijn en port en laat inkoken tot 2 dl. Voeg jus de veau toe en breng de saus aan de kook. Zeef de saus en laat helemaal afkoelen.

Ontvet de saus, breng weer aan de kook en laat inkoken tot de gewenste dikte. Monteer de saus met stukjes koude boter, breng op smaak met peper en zout.

Recept 13 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!