RECEPT RIJSTSCHOTEL MET TONIJN EN KAASSAUS
Rijst gerecht uit Turkije voor 4 personen
Ingredienten
- 400 gram rijst
- 3 blikjes tonijn op water, uitgelekt
- 1 ui
- kippenbouillon
- 3 el olijfolie
- 4 tomaten
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl gedroogde marjoraan of oregano
- 1 tl rode pepervlokken
- 2 el gehakte verse peterselie
- zout en peper
- 300 gram geraspte 'Kasar' kaas of belegen Goudse
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 3 dl melk
- 2 el witte wijn
Bereiding
Laat even uitwasemen en roer dan de kruiden erdoor. Doe het geheel over in een ingevette ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Snijd de tomaten in ringen en verdeel deze gelijkmatig over de rijst. Verdeel hier de verbrokkelde tonijn over. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de kaassaus: verhit de boter tot hij bruist, doe de bloem erbij en maak een roux. Voeg de melk toe en blijf voortdurend roeren totdat de saus dikker wordt. Doe driekwart van de kaas erbij en de wijn en blijf roeren totdat de saus glad is. Maak op smaak af met zout en peper en giet over de rijst en tonijn in de ovenschaal. Strooi de resterende kaas erover en zet de schaal 20 minuten in de oven of totdat de kaas een bruin korstje krijgt.