RECEPT RIJST MET FETA EN MUNT

Een smakelijk bijgerecht voor bv. gegrilde vis

Rijst gerecht uit Griekenland voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 el olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 300 gram rijst
  • 800 ml kippenbouillon
  • 150 gram feta, verkruimeld
  • 4 el gehakte verse munt
  • zout en peper

Bereiding

Verhit de olie in een zware pan en fruit de ui. Voeg de rijst toe en bak al roerend 1 minuut. Doe de hete bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat afgedekt 15 minuten koken. Controleer of de rijst gaar is en het vocht geabsorbeerd. Zo niet, laat nog even opstaan.
Maak de rijst los met een vork en meng er de feta en munt en peper en zout naar smaak door.

Recept 30 keer bezocht en 20 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Een erg lekker recept, fijne smaakcombinatie.