RECEPT PITTIGE KIPFILET MET HOLY BASIL

Gevogelte gerecht uit Thailand voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram kipfilet, in kleine blokjes
  • 4-6 tenen knoflook, gehakt
  • 2-3 thaise sjalotten, fijn gesneden
  • 2 el ketjap manis
  • 1-2 el vissaus of naar smaak
  • soja olie om te roerbakken
  • 1 kopje Holy basil blaadjes (Thaise, anijs, basilicum) te krijgen bij de goede toko (Bai Gka Prow)
  • 2 daun jeruk blaadjes (limoen blaadjes)
  • 2-3 sp. pepers grof gesneden
  • 5-10 mini chilis (fijn gesneden voor pittiger en heel houden voor medium)
  • snufje witte peper

Bereiding

Verhit de olie in een wok tot walmend heet. Roerbak de knoflook snel met de sjalot. Voeg dan de kip toe en roerbak tot bijna gaar. Voeg de pepertjes e.d. toe en de limoen blaadjes. Voeg dan de ketjap toe, dan de basilicum en vissaus naar smaak. Roerbak tot de basilicum geslonken is en bestrooi met de witte peper, roer nog een keer om en serveer meteen met rijst.

Lekker lekker lekker.... :-)

Recept 3 keer bezocht en 26 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!