RECEPT OOSTERSE SHEPHERDS PIE

Een Arabische variant op het bekende Engelse recept

Vlees gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kg aardappels, geschild en in blokken
  • zout en peper
  • 1/2 tl kurkuma
  • 75 gram boter, in stukjes
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 2 uien, gehakt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 3 el zonnebloemolie
  • 500 gram lams- of rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 dl runderbouillon
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl piment
  • 1 tl koriander
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 el rozijnen (optioneel)

Bereiding

Kook de aardappels gaar in water met zout. Giet ze af en prak ze fijn. Klop er de boter, zout en peper, de kurkuma, het ei en de melk doorheen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Fruit in een braadpan de pijnboompitten 1 minuut in 1 el olie. Pas op dat ze niet verbranden, dat is snel gebeurd. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en voeg 2 el olie, uien en knoflook toe. Fruit deze glazig en voeg het gehakt en zout en peper toe. Bak het gehakt rul en doe de tomatenpuree, bouillon, kaneel, piment, koriander en desgewenst de rozijnen erbij. Laat afgedekt 10 minuten stoven en roer er dan de pijnboompitten door.
Spreid het gehaktmengsel uit over de bodem van een ingevette ovenschaal en verdeel daar gelijkmatig de aardappelpuree over. Strijk de bovenkant glad en bak 30 minuten in de oven.

Recept 2 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!