RECEPT OMAS GEHAKTBALLEN MET LEKKERE JUS
Zelf gehaktballen maken is erg makkelijk, het kost alleen wat tijd. Zo maak je echte gehaktballen en niet van die 'sponsballen' die lijken op nep vlees. Lekker met een uitje, lenteui, peterselie en wat mosterd. Knoflook mag altijd ;-).
Vlees gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 500 gram halfom gehakt, ongekruid
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 lenteuitjes, gesneden
- 4 el fijngesneden peterslie
- 1 snee witbrood in melk geweekt
- 1 ei
- 1 el grove mosterd
- zout en peper naar smaak
- 0,25 l runderbouillon
- 1 el bloem
- 1 lenteui, fijngesneden
- 1 el grove mosterd
Bereiding
Meng het gehakt met de sjalotten en knoflook, lenteui, mosterd, peterselie, ei, brood (uitgeknepen). Kruid ruim met peper en zout.
4 ballen maken van het gehakt.
In een braadpan in ruim boter/olie de ballen rondom bruin bakken. Dan op lager vuur de bloem erbij doen en goed bakken. Voeg dan de bouillon toe en laat met deksel op pan de ballen gaar worden. Eventueel een beetje in laten koken. Mosterd en lenteui er door roeren en nog 1 minuutje laten staan.
Serveren gekookte aardappels en vers gekookte boontjes.