RECEPT NOEDELS MET OOSTERSE PESTO EN ROERGEBAKKEN RUNDVLEES
Lekkere noedels met een kruidige saus, dressing met mals vlees.
Noedel gerecht uit China voor 4 personen
Ingredienten
- 200-250 g brede rijstnoedels
- zout, peper
- voor de pesto:
- 50 g geroosterde pinda's
- 2 teentjes knoflook
- 2 el geraspte gemberwortel
- 2-3 rode pepers, zonder zaadjes
- 20 g verse muntblaadjes
- 30 g verse korianderblaadjes
- 1-2 dl arachideolie
- 2 tl geraspte sinaasappelschil
- 1 tl geraspte limoenschil
- 1-2 tl sesamolie
- zout, peper
- voor het vlees:
- 2 el japanse sojasaus
- 1 tl geraspte gemberwortel
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1-1 1/2 tl bruine basterdsuiker
- 400 g biefstuk, in mooie brede plakjes
- 2 el olie
Bereiding
Pesto
Pinda's, knoflook, gemberwortel, pepers, munt en koriander in keukenmachine pureren. Olie toevoegen tot smeuïg mengsel dat niet te dik is. Sinaasappelschil, limoenschil en sesamolie erdoor roeren. Pesto op smaak brengen met zout en peper.
Vlees
Sojasaus, gemberwortel, knoflook en suiker mengen en vlees hier doorheen roeren. Olie verhitten en vlees met marinade op hoog vuur 2-3 min. bakken.
Serveren: warme noedels met pesto mengen en in schaal scheppen. Vlees erover verdelen en voor serveren met koriander garneren.
Bereiding: ± 30 min.