RECEPT KIP MET GEROOSTERDE CITROEN, KAPPERTJES EN OLIJVEN

Serveer dit gerecht bij voorkeur op een bedje van gesauteerde verse spinazie

Gevogelte gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 12 dunne schijfjes citroen (van 2 citroenen)
  • olijfolie
  • 4 kipfilets, enigszins platgeslagen
  • zout, peper
  • bloem
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 12-16 ontpitte groene olijven, gehalveerd
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 350 ml kippenbouillon
  • 75 gram boter, in 4 stukken
  • 3 el gehakte peterselie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie en smeer lichtjes in met olie. Verdeel de schijfjes citroen erover en smeer deze ook in met olie en bestrooi ze met wat zout. Bak ze 20-25 minuten tot de randen beginnen te bruinen.

Kruid de kipfilets met peper en zout en haal ze door de bloem. Verhit 5 el olie in een koekenpan en bak hierin de filets 3 minuten aan iedere kant op halfhoog vuur. Voeg de knoflook, olijven, kappertjes en bouillon toe en laat het geheel 5 minuten sudderen tot de saus is ingedikt. Draai de kip hierbij eenmaal om.
Voeg de boter, de citroenschijfjes en 2 el peterselie toe en laat nog 2 minuten sudderen. Maak op smaak af met peper en zout en bestrooi met de resterende peterselie.

Recept 7 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie De kappertjes en de olijven goed afspoelen en de kip niet met zout bestrooien om ervoor te zorgen dat het niet te zout wordt. En ik denk nog een extra teentje knoflook. Op die manier kan dit een heerlijk recept worden.