RECEPT HONGAARSE AARDAPPEL EN PAPRIKASCHOTEL

Groente gerecht uit Hongarije voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 el olie
  • 200 gram magere spekblokjes
  • 1 grote ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kg aardappels, geschild en in vieren
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 2 grote tomaten, ontveld en gehakt
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 el paprikapoeder (milde of scherpe naar smaak)
  • snufje suiker
  • zout en peper naar smaak
  • zure room (optioneel)

Bereiding

Verhit de olie in een braadpan en voeg de spekblokjes toe. Bak ze 2 minuten en doe dan de ui en knoflook erbij. Bak ze 3 minuten mee en doe dan de rest van de ingrediënten erbij en zoveel water dat de aardappels net onder staan.
Laat 20-25 minuten onafgedekt sudderen op laag vuur tot het water grotendeels verdampt is.
Serveer desgewenst met een dot zure room op iedere portie.

Recept 15 keer bezocht en 19 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Placki (aardappelkoeken)
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker met nog een saucijsje erbij en augurken