RECEPT GROENE EN RODE KERRIEPASTA
Groene kerriepasta wordt voor de meest pikante kerrieschotels gebruikt.
Saus gerecht uit Thailand
Ingredienten
- 10 groene chilipepers (prik chee fa)
- 5 groene Thaise chilipepers (prik khee noo)
- 25 g gehakte verse korianderwortel (raak pak chee) of steeltjes (pak chee)
- 8 tenen knoflook (kratiem)
- 4 eetlepels gehakte sjalotjes of paarse uien
- 4 eetlepels gehakt vers citroengras (ta-krai) of 1 eetlepel gedroogd (ta-krai haeng)
- dunne plakken verse galanga (kha) of 1 theelepel gedroogd galangavoeder (kha n)
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel garnalenpasta (gapi)
Bereiding
Rode en groene kerriepasta's zijn de basis voor de meeste kerrieschotels.
60 g gehakte ui
8 tenen knoflook (kratiem)
10 gedroogde rode chilipepers (prik chee fa daeng hae)
4 dunne plakken verse galanga (kha)
2 eetlepels gehakt citroengras (ta-krai)
1 eetlepel gehakte korianderwortel (raak pak chee) of steeltjes (pak chee)
½ theelepel komijn
1 theelepel garnalenpasta (gapi)
1 theelepel zout
3 eetlepels olie
Meng alle ingrediënten behalve de olie in een blen tot een gladde pasta.
Verhit een kleine koekepan op een matig vuur en doe er de olie in. Bak de kerriepasta 5 minuten zachtjes tot hij geurt en bewaar hem daarna in potjes.