RECEPT GNOCCHI MET ZALM

Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • 750 gr kruimige aardappels
  • olijfolie
  • 3 eieren
  • 300 gr bloem
  • verse salie
  • zout en peper
  • 400 gr zalmfilet
  • roomboter
  • 1 pakje kookroom

Bereiding

Kook de aardappels en stamp ze fijn. Roer met de mixer 1 dl olijfolie en de eieren door. Voeg beetje bij beetje de bloem toe, eerst met een pollepel en op het laatst met de handen. Het deeg moet werkbaar zijn en niet plakken, maar daarvoor is het nodig steeds te bebloemen. Knip 10 salieblaadjes fijn en roer doe, met wat zout en peper door de aardappelmassa. Laat afkoelen. Vorm rolletjes van het deeg van 2 cm dikte en snijd deze in stukjes van 1,5 cm lengte.
Zet een ruime pan met gezouten water op. Kook hierin de gnocchi in verschillende porties gaar. Laat ze, als ze drijven, nog een paar minuten doorkoken en schep ze dan met een schuimspaan uit de pan.
Verwarm de oven voor op 200 C. Vet een ovenschaal in met wat boter. Snijd de zalmfilet in blokjes. Verhit in een koekenpan een stukje boter en roer de zalm hierin 5 minuten, net gaar. Roer er 1,5 dl kookroom bij en breng dat zachtjes aan de kook.
Doe de gnocchi in de ovenschaal, schep de saus erover, roer heel voorzichtig een beetje door en zet de schaal 10 minuten in de oven.
Eten met gemengde sla.

Variaties: eet de gnocchi met boter en parmezaanse kaas. Of met verse tomatensaus.

Recept 32 keer bezocht en 11 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Je kan gnocchi ook gewoon kant en klaar kopen in de supermarkt :D Lekker makkelijk en ook lekker smulbaar

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het deeg van de Gnocchi kan je best bereiden met slechts 1 of geen ei. De olijfolie zou ik ook laten. Gnocchi bestaat in hoofdzaak uit aardappel met bloem. Het deeg moet je blijven kneden (lees lange tijd) tot je een ietwat homogene massa krijgt.

Succes!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Zorg er voor dat het aardappelmengsel droog wordt, dus net zoveel bloem toevoegen tot het mengsel wat meer op deeg gaat lijken.

Gnocchi is zeg maar aardappelpasta, zachter dan normale pasta. Het is gewoon deeg waar je wat mee kunt en niet een zachte, natte brij.

Hoop dat dit helpt.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie bij mij idem een vieze dikke blubberzooi

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Ik heb geprobeerd om het recept te maken maar het is mislukt. het werd in de pan een grote vieze brij van aardappelmoes.
wat heb ik verkeerd gedaan?