RECEPT GEPOFTE POMPOENPITTEN, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Ik heb de gepofte zaden bij Marokko geplaatst maar eigenlijk horen ze in de oude Egyptische keuken thuis. En aangezien Marokko qua keuken veel op die van Epypte lijkt heb ik ze hieronder geplaatst.

Vegetarische gerecht uit Marokko voor 10 personen

Ingredienten

  • Ik gebruik regelmatig pitten of zaden in het eten, die je zo kunt gebruiken maar ook poffen. Een lekkernij is:
  • GEPOFTE POMPOENPITTEN vegetarisch- veganistisch en vedisch
  • 1 ons pompoenpitten
  • 1 ons zonnepitten
  • ˝ ons pijnboompitten
  • 1 theelepel kruidenbouillon poeder

Bereiding

Zet een koekenpan met dikke bodem op hoog vuur. Als de bodem goed warm is, zet je de vlam laag. Stort de pompoenpitten uit in de pan en verdeel ze over de bodem. Regelmatig omroeren. Na een tijdje zwellen ze op en knappen. Doe dan de zonnepitten er bij. Als laatste de pijnboompitten. Nog een paar keer omroeren en het gas uitzetten. Strooi de bouillonpoeder er over heen en giet de geroosterde pitten uit op een bord. Je kunt ze als versnapering eten of in gerechten gebruiken.

Mijn kinderen en kleinkinderen zijn er gek op. Hoe gek bewijst het volgende verhaal.
Jacqie, mijn jongste dochter zou samen met Geert op een zondag vloerbedekking in haar woonkamer leggen. Ze had voldoende meters aan materiaal opgegeven, maar de mensen van de winkel hadden een fout gemaakt waardoor er niet genoeg was afgeknipt en zo kwam ze 10 centimeter te kort. Huilend van boosheid belde ze me op en vertelde het verhaal. Een paar min. nadat we hadden opgehangen, heb ik haar terug gebeld of het misschien zou schelen als ik gepofte pitjes zou maken en die komen brengen. Dat zou heel veel schelen antwoordde ze lachend. Vanaf dat moment noemen wij de gepofte pitten 'zielige pitjes.'

Recept 2 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb zojuist een pompoen schoongemaakt om vanavond te gaan eten. Zijn de pitten die ik uit de pompoen heb gehaald geschikt voor dit recept??
Moet ik ze eerst laten drogen of kunnen ze zó de koekenpan in??

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Een heerlijke variant is pompoenpitten roosteren (eventueel een beetje pijnboompitten erbij) en direct afblussen in een vergiet met japanse (kikoman) soyasaus. Dit geeft een heerlijk japans achtige snack.