RECEPT GEGRILDE ZALM MET THAISE RODE CURRY EN PAKSOI
Vis gerecht uit Thailand voor 4 personen
Ingredienten
- 4 kleine struikjes paksoi (toko) of 1 grote
- 3 el olie
- 1 el Thaise rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 1 stengel citroengras
- 1 el bruine suiker
- sap van 1 limoen
- 2 1/2 el vissaus (nam pla)
- 4 zalmfilets van ieder ca. 175 gram
- zout en peper
Bereiding
Verhit 1 el olie in een sauspan en fruit daarin de currypasta 30 seconden. Voeg de kokosmelk, de stengel citroengras (eventueel gehalveerd), de suiker, het limoensap en 1 1/2 el vissaus toe. Kook op laag vuur tot het mengsel wat dikker wordt, 6-7 minuten en zet weg.
Smeer de zalmfilets in met 1 el olie en bestrooi met zout en peper. Leg ze 15 cm onder de gril en gril ze ca. 5 cm aan iedere kant.
Verhit ondertussen de resterende el olie in een koekenpan en roerbak daarin de paksoi tot hij hier en daar begint te bruinen, ca. 4 minuten. Besprenkel hem met de resterende el vissaus.
Breng de currysaus opnieuw aan de kook en lepel hem op 4 voorverwarmde borden. Leg op ieder bord een zalmfilet en een struikje paksoi. Lekker met jasmijnrijst en een pittige komkommersalade.