RECEPT GEVULDE AUBERGINES
Groente gerecht uit Turkije voor 4 personen
Ingredienten
- 4 kleine aubergines
- zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 3 rijpe tomaten, 2 ontveld en gehakt, 1 in schijfjes
- 2 el boter
- 200 gram runder- of lamsgehakt
- 2 el gehakte peterselie
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- zout en peper
- 4 groene Spaanse pepers, in de lengte gehalveerd
- 1 flinke el tomatenpuree
Bereiding
Verhit een laagje van 1 cm olie in een grote koekenpan en bak ze op halfhoog vuur aan alle kanten ca. 5 minuten. Haal ze uit de pan en maak in iedere aubergine een inkeping. Zorg ervoor dat de zijkanten intact blijven. Haal er met een theelepel zoveel mogelijk zaad uit.
De vulling:
Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Doe de gehakte tomaten, peterselie, paprikapoeder, komijn en zout en peper erbij en laat het geheel 10 minuten sudderen. Vul dan de uitsparingen in de aubergines met dit mengsel.
Leg op iedere aubergine een schijfje tomaat en 2 Spaanse peperhelften en leg ze in een grote pan. Meng de tomatenpuree met 200 ml heet water en giet dit vanaf de zijkanten in de pan. Laat het geheel met het deksel op de pan ca. 20 minuten sudderen. Serveren met rijst.