RECEPT BABI PANGANGSAUS

Recept voor de "Nederlandse" Babi Pangangsaus, zoet zuur dus. Lekker bij geroosterd spek of als warme saus voor loempiaatjes.

Saus gerecht uit China , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 cm gember, geraspt
  • 2 el goede ketjap
  • snufje peper vlokken
  • 4 el ketchup
  • water
  • 1/2 verkruimelt maggi blokje

Bereiding

Sjalot, knoflook en gember fruiten in wat olie tot geurend. Tomaten puree toevoegen en nog 3 minuten fruiten. Dan de ketchup erbij, vuur ook lager zetten. Goed mengen en dan de ketjap, vlokken en blokje erbij. Eventueel verdunnen met wat water.

Lekker laten pruttelen en serveren bij het geroosterde spek.

Recept 30 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Chili Knoflook basissaus
Chinese Knoflooksaus
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Goedenavond, ik heb deze saus gemaakt maar inplaats van verse gember chineese bakgember gebruikt, geeft vind ik toch meer dat chinese Oosterse smaakje, het was bijzonder lekker.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Mis een beetje suiker erbij.