Vlees gerechten

Indiase curry

30-6-2006 - Bezocht: 37 keer - Doorgestuurd: 279 keer - Hoofdgerecht - India - Kruid het vlees met zout en peper. Verhit 3 el olie in een grote braadpan en braad hi...... 5 el olie 600 gram runderstoofvlees, in blokjes 2 grote uien, in dunne ringen 2 teentje.....

Lamsvlees met champignons

19-6-2006 - Bezocht: 24 keer - Doorgestuurd: 23 keer - Hoofdgerecht - Bulgarije - Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de uien en ...... 500 gram lamsstoofvlees, in blokjes 3 el olijfolie 2 grote uien, gehakt 2 teentjes knof.....

Aubergine kebab

7-6-2006 - Bezocht: 14 keer - Doorgestuurd: 35 keer - Hoofdgerecht - Turkije - Smelt de 50 gram boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui en k...... 50 gram boter + 1 el 400 gram lams- of runderstoofvlees, in blokjes 2 uien, gesnipperd .....

Iskender Kebab

25-5-2006 - Bezocht: 33 keer - Doorgestuurd: 112 keer - Hoofdgerecht - Turkije - Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer hierin het vlees minima...... 500 gram lamsbout zonder been, in dunne plakjes of reepjes Voor de marinade: 3 el olij.....

Shish Kebab

23-5-2006 - Bezocht: 25 keer - Doorgestuurd: 18 keer - Hoofdgerecht - Turkije - Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer hierin het vlees 24 uur...... 500 gram lamsvlees (niet te mager), in blokjes Voor de marinade: 150 ml rode wijn 1 k.....

Tajine met gehaktballen

20-5-2006 - Bezocht: 43 keer - Doorgestuurd: 132 keer - Hoofdgerecht - Marokko - Vermeng de ingrediënten voor de gehaktballen en draai er balletjes van met een doorsn...... Voor de gehaktballen: 500 gram runder- of lamsgehakt 1 kleine ui, geraspt 2 tl paprikap.....

Turkse stoofschotel

30-4-2006 - Bezocht: 20 keer - Doorgestuurd: 70 keer - Hoofdgerecht - Turkije - Verhit de boter of olie in een braadpan en braad het vlees aan. Voeg de uien en knofl...... 3 el boter of olijfolie (geen extra vergine) 500 gram runder- of lamsstoofvlees, in blokk.....

Griekse spiezen

28-4-2006 - Bezocht: 22 keer - Doorgestuurd: 83 keer - Bijgerecht - Griekenland - Roer een marinade van de olijfolie, rozemarijn, tijm, oregano, zout, peper en het sap...... 400 gram varkensfilet of varkenshaas, in blokjes 12 sjalotten, geschild en de grote gehal.....

Lamsvleesstoofschotel met kool en groene pepers

15-4-2006 - Bezocht: 15 keer - Doorgestuurd: 11 keer - Hoofdgerecht - Turkije - Smelt de boter in een grote braadpan en sauteer daarin het vlees 8-10 minuten. Voeg d...... 500 gram lamsstoofvlees (rundvlees kan ook), in blokjes 50 gram boter 3 uien, gehakt 1 .....

Turkse kofte uit de oven

5-4-2006 - Bezocht: 26 keer - Doorgestuurd: 51 keer - Hoofdgerecht - Turkije - Kneed de ingrediënten voor de kofte door elkaar en draai er 8 ballen van. Maak vervol...... Voor de kofte: 600 gram runder- of lamsgehakt 1 ui, geraspt 1 teentje knoflook, geperst.....

Varkensvlees met walnoten

3-4-2006 - Bezocht: 17 keer - Doorgestuurd: 9 keer - Hoofdgerecht - China - Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en laat het vlees hierin minimaal 1...... 100 gram (gedopte) walnoten arachideolie (of slaolie) Voor het vlees: 2 el lichte soj.....

Adana Kebab

30-3-2006 - Bezocht: 24 keer - Doorgestuurd: 95 keer - Hoofdgerecht - Turkije - Kneed de ingrediënten voor de kebabs goed door elkaar en vorm er 4 rechthoekige schij...... Voor de kebabs: 600 gram lamsgehakt (of nog beter: hoh lams- en kalfsgehakt) 1 kleine ui.....

Spetsofai

18-3-2006 - Bezocht: 34 keer - Doorgestuurd: 14 keer - Hoofdgerecht - Griekenland - Strooi flink wat zout over de aubergines en laat ze een half uur 'zweten'. Spoel ze a...... 500 gram saucijsjes 2 aubergines, in blokjes van 2 cm 2 grote groene paprika's, in reepj.....

Worstjes in tomatensaus met wodka

17-3-2006 - Bezocht: 19 keer - Doorgestuurd: 22 keer - Hoofdgerecht - Rusland - Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak daarin de worstjes rondom b...... 3 el zonnebloemolie 8 kleine braadworstjes 2 uien, gesnipperd 2 blikken tomaten, gehakt.....

Cassoulet van Lucien

15-3-2006 - Bezocht: 17 keer - Doorgestuurd: 26 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Laat de bonen 12 uur weken. Giet ze af en kook ze een uur in vers water met de be...... Dit is hoe 't echt moet: 500 g witte bonen 75 g gerookt spek 3 uien 1 knoflookteen.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> 
Home