RECEPT KIP MET MANGO MET BABI PANGGANGSAUS
Gevogelte gerecht uit Amerika voor 4 personen
Ingredienten
- 4 kipfilets
- 3 cm verse gember
- 2 lente-uitjes
- 1 eetl ketjap manis
- 1 eetl sesamolie
- peper en zout
- 2 rijpe mango’s
- 2 eetl olie
- voor de saus:
- 2 cm verse gember
- klein blikje tomatenpuree
- 1 theel sambal oelek (of naar smaak)
- 1 eetl suiker
- 2 dl water
- 0,5 dl azijn
- 0,5 dl gembersiroop (uit het potje gekonfijte gember)
- 5 bolletjes gekonfijte gember
Bereiding
Laat minimaal een half uur marineren.
Schil de mango’s en haal het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in reepjes van dezelfde grootte als de kip.
Verhit de olie in een wok of flinke hapjespan. Roerbak de kipreepjes snel op hoog vuur (5 minuten). Verwarm de mangoreepjes een paar minuten in de magnetron en vermeng met de kip.
Dien op met rijst en babi panggangsaus.
bereiding saus:
Doe de tomatenpuree met het water in een sauspannetje en sudder een paar minuten zacht met de geschilde en geraspte verse gember, sambal en suiker. Snijd de bolletjes geconfijte gember in kleine stukjes en voeg ze toe, samen met de azijn en de gembersiroop. Laat nog een paar minuten pruttelen en dien op.
Naar een recept van Henks Hot Kitchen