RECEPT BLOEMKOOL MET CHAMPIGNONS EN KAASSAUS
Serveer bij deze hartige ovenschotel stokbrood of aardappelpuree.
Vegetarische gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen
Ingredienten
- 1 bloemkool, verdeeld in roosjes
- 50 gram boter
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 1 bakje champignons, in schijfjes
- 1 klein blikje maïs, uitgelekt
- 2 eieren, hardgekookt en fijngehakt
- 30 gram bloem
- 300 ml melk
- 150 gram Griekse yoghurt
- 125 gram geraspte belegen kaas
- zout en peper
- nootmuskaat
- paprikapoeder
- cayennepeper
Bereiding
Smelt de helft van de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg dan de champignons en de knoflook toe. Bak ze tot ze zacht zijn, ca 5 minuten. Kruid met zout en peper.
Doe de bloemkoolroosjes, het champignonmengsel, de maïs en de eieren in een lage ovenschaal. Meng alles goed door elkaar. Strooi er naar smaak paprikapoeder en zout en peper over. Verwarm de oven voor op 190 graden.
Smelt de resterende boter in een sauspan en voeg de bloem toe. Fruit deze 1 minuut en doe scheutje bij scheutje de melk erbij. Roer met een garde totdat de saus gebonden is. Kruid met nootmuskaat, cayennepeper en zout en peper en roer de helft van de kaas en de yoghurt erdoor (laat niet meer koken). Giet de saus over de groenten en strooi er de resterende kaas over. Zet de schaal 30 minuten in de oven totdat de bovenkant bruin ziet.