RECEPT AARDAPPELOMELET MET SLA EN FETA, VEGETARISCH
Vegetarische gerecht uit Griekenland voor 4 personen
Ingredienten
- AARDAPPELOMELET MET SLA EN FETA voor 4 personen- vegetarisch
- 750 gram aardappelen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel rozemarijn
- zeezout
- verse peper
- 4 eieren
- 1 ons geraspte oude kaas
- 2 eetlepels olie
Bereiding
ovenschaal
Kook de aardappelen net niet gaar. Af laten koelen en in plakken snijden.
De uien fruiten in de olie, in de wok. De uitgeperste knoflook er bij en de aardappelen. Strooi er dan de rozemarijn over en de peper.
Strooi wat geraspte kaas op de bodem van de ovenschaal en leg daar het aardappel, uienmengsel op. Kluts de eieren en verdeel die over de aardappelen.
Maak het af door er de rest van de kaas over te sprenkelen. Gratineer dit gerecht 20 min in de oven op 200 graden.
Serveer er LEKKERE SLA bij: vegetarisch
¼ ijsbergsla
1 komkommer
1 rode paprika
1 tomaat
125 gram feta
1 eetlepel mayo
2 eetlepels bio-garde
kruiden
De komkommer raspen en uitknijpen. De paprika in dunne reepjes snijden. De tomaat in blokjes en de ijsbergsla weer in dunne reepjes. Alles mengen met de feta en de dressing.