browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Een weekendje Efteling

Posted by on april 30, 2014

Een weekendje Efteling

Omdat de grote vakantie toch nog wel ff duurt willen we met de kids nog een weekendje weg. We kijken naar Duinrell, Slagharen, Hellendoorn en de Efteling. De keus valt uiteindelijk op de Efteling en dan een appartement in Bosrijk. Dat is het vakantiepark wat naast de Efteling ligt. Het grote voordeel van daar blijven is dat je een half uur voor de attracties opengaan het park echt in mag. Je kunt dan in ieder geval een paar attracties meteen in zonder te wachten.

We komen op vrijdagmiddag aan, vanaf 15 uur mag je in het appartement maar al meteen mag je parkeren en het park in. Dat doen we dus eerst. We zijn er rond lunchtijd dus eerste stop is lunch. Dat doen we in restaurant Octopus. Binnen is het erg donker en Florian vindt het maar niets, gelukkig is het lekker weer en kunnen we buiten zitten. Zeker voor een pretpark een aardige panini met kip en soep voor Rosalie. Florian besluit maar niets te eten, hij vindt het geloof ik allemaal heel spannend.

Dan de eerst stop het Sprookjesbos. Daar komt Florian ook los en hij stuitert letterlijk door het sprookjesbos heen. Ook Rosalie vindt het prachtig. Alle sprookjes kom je langs en natuurlijk Holle Bolle Gijs met z’n ‘papier hier’. Na het Sprookjesbos, da’s zo’n 2 1/2 uur later, gaan we rustig aan terug naar Bosrijk, we kunnen het appartement in.

Wij zitten in het Landhuys, dat ziet er van buiten kasteelachtig uit en Rosalie vindt het er super uit zien. Het appartement zelf is best aardig, niet te klein in ieder geval, daar kun je wel een weekend blijven. Je kunt er niet koken, wel opwarmen met een magnetron. Voor de eerste avond hebben we voor ons wat van de toko meegenomen en voor de kids hollandse pot.

Op vrijdagavond komt Klaas Vaak langs in Bosrijk. Om 18.30 staan we paraat, het is de Klaas Vaak van TV en die doet het erg goed. Florian is er vooral van onder de indruk. Erg leuk en goed gedaan! Daarna weer terug naar het appartement om te gaan relaxen. Eerst nog wel ff kikkervisjes zoeken, kids vallen er bijna in darna retour. De kids slapen snel en ook wij zijn flink moe, dit is pas dag 1 ;-).

Zaterdagochtend zijn we natuurlijk vroeg van de partij. Rosalie wil graag in de achtbaan Joris en de Draak. We hoeven amper te wachten. Deze achtbaan gaat toch wel erg hard en Rosalie is blij als het is afgelopen! Arm meisje, gelukkig duurt het niet zo lang. Daarna blijft nog vrij lang rustig op het park en we gaan op ons gemak in trap treintjes, oude auto’s waarbij je zelf wat moet bijsturen, de walvis draaimolen. Ook een peuterspeeltuin is favoriet. We lunchen chinees bij de Pagode en daarna gaan Rosalie en Alice daar ook in, Florian wil niet.

De volgende stop is een rondvaartje met een bootje, de eendjes en vissen zijn erg interessant voor de kids. Daarna naar de Laven. Onderweg komen we op het Anton Pieck Plein, draaimolens, zweef draaimolens, de kids gaan weer los. Natuurlijk genieten van een ijsje en dan de Laven. Dat ziet er heel erg leuk uit, de kids kijken hun ogen uit. Helaas is het dan erg druk bij de Monorail dus die bewaren we voor zondag vroeg.

Dan is het inmiddels een uur of 3 en gaan we terug naar Bosrijk, ff rusten en dan zwemmen. Het zwembad ziet er ook mooi uit, geen glijbanen oid maar wel dus peuterbaden en een bubbelbad. Na het zwemmen gaan we lekker frietjes eten in Kaatsheuvel en ook dan liggen we weer uitgeteld in het huisje ;-).

Zondagochtend is het eerste doel om naar Droomvlucht te gaan. Ook hier weer niet druk ’s ochtends. Het ziet er mooi uit maar Florian vindt het toch wel spannend en donker. Daarna naar de Laven Monorail, dat is een groot succes en doordat het zo rustig is mogen we gewoon blijven zitten voor nog een rondje. Het blijft lekker rustig die dag. We gaan nog naar de Fata Morgana, eerst wil Florian niet maar we zijn eruit en hij wil toch. Dat hadden we beter niet kunnen doen. Fata Morgana is erg spannend, zelfs voor Rosalie. Daarna gaat papa in de Piranha, niemand wil mee ;-), ook hier niet druk. Helaas kom ik er dus wel nat uit, maar het was wel leuk.

We lunchen Oma’s gehaktballen op een broodje, een zootje wordt het ;-). We gaan weer naar de peuterspeeltuin, bootje varen en later die middag weer zwemmen. Na het zwemmen ga ik Indiaas voor ons halen en de kids krijgen een pizza. Super lekker indiaas!!

Op maandagochtend gaan we nog eventjes naar het park. Rosalie wil graag nog een keer naar Droomvlucht, Florian niet ;-). Florian en ik gaan naar de Laven. Daarna gaan Rosalie en Alice met de trein naar station Oost. Florian wil niet en wij lopen daar naar toe ;-). Daar nog een paar keer in de walvis draaimolen en dan is het wel weer mooi geweest. We gaan naar huis! Het was een erg leuk en vermoeiend weekend!

[xmlgm ngg_gallery=30]

Comments are closed.