browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Weekje Drome in Frankrijk

Posted by on mei 5, 2018

Het is weer meivakantie, deze keer weer 2 weken achter elkaar. Wij besluiten de 2e week te gaan, waar dat is de volgende vraag. Eerste idee is Kroatië, beetje ver maar wel eens wat anders. Het weer bepaalt het uiteindelijk, een week van te voren lijkt het weer het beste te worden in Frankrijk, dit keer de Drome. We vinden een camping vlakbij het dorpje Marsanne, Les Bastets. Een luxe stacaravan met vaatwasser enzo, mooi verwarmd zwembad en een restaurant.

Op vrijdagochtend vertrekken we om 6 uur, wow, dat was de bedoeling en het lukt! Kids hebben er ook zin in, grappig dat die het vooruitzicht van een dag auto wel leuk vinden!

De eerste drukte is rond Luik, valt mee daarna tot Luxemburg via een andere route door werkzaamheden. De eerste koffiestop is in Luxemburg, Dunkin’ Donuts. Daarna wordt het weer rustig op de weg. Rosalie en ik luisteren Harry Potter onderweg (mama wordt er gek van ;-)). We lunchen wat later in Beaune, Subway, altijd goed!

De rest van de rit duurt wat langer, we worden om Lyon gestuurd en ook bij Valence is het druk. Nog ff een plas en ijsjes stop en dan bij Montelimar er af, eindelijk weer rustig op de weg! Net voor 18 uur zijn we er.

De camping ligt er rustig bij, snel geholpen en uitpakken maar. Mooi uitzicht vanaf ons plekje, vlakbij alles. De camping is geloof ik niet groot. We eten op de camping, voor mij de eend met gratin en courgette, lekker!! Alice de zalm met botersaus en de kids hamburger. Ik geloof wel dat er alleen maar Nederlandse gasten zijn! Na het eten nog ff jeu de boulen en ik wandel nog een rondje. Wat is het hier lekker rustig!

Rustige nacht, fijn met verduistering, echt pikkedonker. Wel een wat hard bed! Eerst brood halen, tuurlijk lekker in Frankrijk! Eerst gaan we boodschappen doen, vaste prik zo’n eerste dag. Meteen 2 avondmaaltijden en lunch geregeld. Als we terugrijden stoppen we in Marsanne om te lunchen bij L’Atelier. Pfff wat duurt het allemaal lang en helaas is het ook niet geweldig lekker. Een soort pokebowl met zalm, sushirijst en avocado en het andere een grote crostini met gerookte kabeljauw en ricotta. De kids pasta met boter en ham, die vonden het heerlijk, not ?. Gelukkig was het toetje wel lekker en zaten we lekker.

Terug op de camping gaan we naar het zwembad, het is lekker weer. De kids vermaken zich prima. Effe nog een ijsje en wat drinken met nog een potje jeu de boules. Als we weer bij de caravan zijn ga ik ff klussen, zekering vervangen om de 12 V aansluiting weer te laten werken, gelukt!

Ons diner is couscous met kebab en groenten en brood. Mwoah ?. We wandelen een rondje rond de camping, leuk camera uitproberen. Lekker rustig hier nu. Wat is zo’n mei vakantie toch lekker!

Op zondag hebben we niets op het programma, lekker rustig aan doen. Effe brood halen en ontbijt op de veranda. Alice en ik gaan een stukje wandelen en de kids blijven ff alleen bij de caravan. Het wordt steeds makkelijker met de kids.

Natuurlijk moeten we naar het zwembad, met 2 andere gezinnen zijn we daar. Lekker rustig en top uitzicht vanuit het ‘infinity’ zwembad. Jammer dat het wat heiïg is in de verte. De kids gaan samen een ijsje halen, leuk om te zien dat ze wat met een vreemde taal doen. Vooral Florian durft maar ook Roosje durft steeds meer. Ze kunnen echt al goed Engels!

We lunchen bij de caravan, lekker brood, kaasjes, ham, paté, afzien hier! Daarna een siesta en natuurlijk weer terug naar het zwembad. Nog ff jeu de boulen en we eten bij de caravan, aardappels met kip en crudites.

Op maandag gaan we op pad, de binnenweggetjes richting Crest. Eerste stop is vlakbij Soyans, een oude vesting oid, het vieux Village. Mooie klim naar boven, en boven een prachtig uitzicht, zonder hekjes bij de rand! De kids moeten afstand houden, wat een hoogte zeg en wat een afgrond! Heb ik hoogtevrees? Geen idee maar met iedereen dichtbij de rand voelt helemaal niet goed! Maar het is erg mooi, leuke foto’s en nog verder naar boven bij de oude Eglise St. Marcel. Mooi.

Daarna rijden we door naar Crest. Daar zoeken we eerst een terrasje op en klimmen daarna naar de Tour. Een flinke klim en doordat ik niet oplet, druk met foto’s maken, loop ik een heel stuk extra. Daarna snel weer terug om toch bij de Tour te komen. Man, zo’n klim laat je hartslag wel stijgen en zweten! Eenmaal boven tref ik de kids en Alice weer en we drinken weer wat, ijsje voor de kids. De tijd vliegt, het is alweer lunchtijd! Weer naar een terrasje?. Yep, 2 dag gerechten, vis en vlees, best ok, Alice vindt het niets. We wandelen daarna terug naar de auto via de rivier de Drome. Die is niet zo mooi, hardstromend en krijt-wittig gekleurd.

Op naar de hypermarche, sushi voor vanavond en worstjes voor morgen. Het rommelt wat als we terugrijden maar het blijft droog, het koelt wel best af. Zwemmen zit er niet meer in. Effe foto’s op laptop zetten, eten, potje Uno en relaxen. Weer een dag erop, het gaat hard!

Vandaag staat een markt op de planning, volgens de info is er een leuke in Grignan op dinsdagochtend. Na het ontbijt gaan we op pad, ca. 9.30. Het ziet er donker uit en ja hoor het begint flink te regenen. We zien gelukkig ook wat blauw tussendoor, dus we houden hoop. Het is een leuke route en we rijden wat om, anders, langer zoeken enzo. Als we uiteindelijk een parkeerplek vinden aan de rand van Grignan is het in ieder geval droog en een stuk koeler dan van waar we vertrokken! Eerst ff wat drinken en de kids gaan voor een warme choco met slagroom. ?? Weer buiten klaart het heel snel op en het wordt zelfs heel mooi en fotogeniek weer! Grignan blijkt een heel mooi dorpje met hele leuke straatjes, mooie stads/kasteelmuren. De markt vinden we ook nog op onze wandeltocht waar we een flink stuk worst en olijven kopen. Het is inmiddels lunchtijd, hoogtepunt van de dag ?. We belanden in hetzelfde tentje als vanochtend en krijgen een toplunch, ravioli met truffel voor Alice, ravioli met zalm voor Rosalie en de salade met eend en ganzenlever voor mij, Florian gaat voor de nuggets met frites. We zitten lekker buiten, de kids eten goed, Florian snoept nog flink wat van de ravioli met truffel (“dat had ik moeten bestellen!”). Geslaagde dagje weg! Rond 15 uur zijn we terug, kids nog ff zwemmen, wij een siësta aan het zwembad.

Ons avondmaal bestaat uit gebakken worstjes van hier met brood, de worst en olijven van vanmorgen. Nog ff een wandelingetje en een potje Uno. Morgen beginnen we met relaxen!

Hmmmm niet helemaal beginnen met relaxen vandaag. Een rondje hardlopen, 6,5km rondom de camping, pittig! Daarna wel rustig aan, ff de laatste boodschapjes en lunchen op de camping. Daarna willen we gaan wandelen, navraag bij de camping levert een kaart op waarvan wij een stukje willen doen naar een uitkijkpunt. Lijkt een eitje te zijn maar de heenweg is bijna alleen klimmen, best zwaar. De kids lopen goed mee, Rosalie blijft af en toe demonstratief achter ?. Uiteindelijk komen we aan na dik 4,5 km, mooie plek, heerlijk rustig alleen wat veel wind. De terugweg is een stuk makkelijker, heuvel af. Uiteindelijk hebben we zo’n 9,75km gelopen in 2:39, mooi tochtje!

Terug bij de caravan eerst ff zitten, drinken en ijsjes. Daarna nog lekker ff relaxen bij het zwembad. Die avond eten we op de camping, weer lekker! Fijn dat je goed kunt eten op de camping. Weinig keus maar wel iedere keer wisselend en in de zomer ook nog pizza. Vanavond gaan we voor confit de canard met paddestoelensaus, Alice heeft de bavette met sauce au poivre en Rosalie de zalm met botersaus (Florian, nuggets met frites ;-)). Deze keer ook toetjes, de typisch franse Tarte Tartin en Ile Flottante. Lekker!

De laatste dag al weer. Vandaag willen we naar Montelimar. Het wordt wat koeler dus dan is een bezoek aan een stad wel geschikt. Het is Hemelvaartsdag dus misschien is het wat drukker. Nou nee, het is heel rustig en veel is gesloten. Montelimar blijkt niet zo veel aan te zijn. We wandelen wat rond, wat drinken op een overdekt terrasje en we lunchen ergens kebab, ja ja ;-). Voor ons avondmaal nemen we wat sushi en thais mee. Ok, niets bijzonders. Op tijd weer terug op de camping beginnen we vast me wat inpakken, opruimen en schoonmaken. Na het eten nog een ijsje en dan op tijd naar bed.

Om 5 uur staat de wekker. Inpakken en wegwezen, op naar huis. Het was een heerlijk weekje, de Drome daar komen we zeker nog eens terug. De rit naar huis verloopt voorspoedig, geen files, toch doen we er wat langer over dan de heenweg, wat vaker en langer gestopt denk ik. Ach ja. Thuis halen we lekker Surinaams, ja zelfs in Frankrijk mis ik het aziatisch eten! Op naar de grote vakantie!

 

Comments are closed.