browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Een lang weekendje NY

Posted by on december 26, 2015

Dag 1

Erg vroeg op voor een lang weekend naar New York. We vliegen vanaf Brussel met Delta. Alles zoveel mogelijk geregeld en uitgeprint. Online inchecken lukte niet voor Ber, komt wel goed.

De reis naar Brussel verloopt heel soepel, parkeren en naar het vliegveld in ca. 1 1/2 uur! Inchecken kan nog niet, dan eerst een broodje. Daarna kunnen we wel, de beveiliging is wat opgekrikt. We krijgen een vriendelijk interview en kunnen dan mijn tas kwijt en inchecken. Daarna maar meteen door de douane en securitycheck. Het gast allemaal snel, papa nog ff extra check met z’n toilettas zonder zakje ;-).

Dan wachten tot opeens Schellings omgeroepen wordt, Ber krijgt een extra check! Dat zal de reden zijn dat online inchecken niet lukte. Willekeurige extra check op passagiers. Geen probleem, dan mogen we ook het vliegtuig in. Het blijft een krap gebeuren, je moet wat als je wilt reizen.

De vlucht gaat verder goed. Eenmaal geland gaat het zelfs bij d’r douane erg snel en m’n tas komt net langs als we eraan komen, top! De taxi naar het hotel duurt wel wat langer, wat een drukte op de weg! Rond 14.45 zijn we er, onze kamer is nog niet klaar. Dan gaan we eerste ff wat eten tegenover het hotel bij Wings and More, papa en Ber een grote hamburger en ik taco’s, lekker! Daarna is onze kamer wel klaar, lekker ruim, een suite. Ber en ik in een heel groot, King Size, bed en papa op een goede, ruime, slaapbank.

Dan de buurt verkennen. We zitten om de hoek van Times Square, blijft mooi om te zien! Wat een licht, wat een kleuren. Nog een afspraak bij de Apple Store om de batterij van m’n telefoon te controleren. Via een aardige wandeling komen we bij Grand Central, wat een gigantische Apple store!! M’n batterij blijkt nog goed te zijn, nog wat tips om beter te laden. Dan is het echt tijd om terug te gaan, het begint erin te hakken. Op de terugweg meteen een klein Vrijheidsbeeldje voor Rosalie.

We krijgen iedere dag een bon om een gratis pizza te krijgen op onze kamer, die gebruiken we. Wat een gigantische pizza! Nu moeite doen om wakker te blijven…. Het is bijna 20 uur :-).

Dag 2

Heel vroeg wakker op vrijdag, rond 3.30. Poeh, dat wordt een lange dag. Rond 7 uur gaan we. Ontbijt naast het hotel, een lekker broodje. We gaan langs de Hudson lopen, daar ligt een oorlogsschip, de Intrepid. Na een tijdje gaan we op zoek naar een Victoria Secrets voor Alice. We krijgen wat meer dus een aardig tasje vol, toch eerst maar ff naar het hotel ;-). Met de metro en dan terug om met de helicoptervlucht mee te gaan. Daar hoeven we maar eventjes te wachten. Echt mooi zo’n tocht!
Daarna lopen we via Wallstreet naar het 9/11 memorial, mooi hoor! We lunchen bij een supermooie foodcourt Huson Eats.

Het is erg druk bij de Freedom Tower dus die doen we morgenochtend vroeg. Dan maar naar de Brooklyn Bridge, best druk en een aardige wandeling. We wandelen een stuk Brooklyn in en ik kan meteen wat boodschappen doen. Het is inmiddels alweer 16 uur, de tijd vliegt! We nemen de metro naar Times Square en ik ga meteen wat sushi halen en naar de apotheker voor een bestelling vanuit thuis ;-). Papa en Ber gaan voor Buffalo Wings. Dan ff relaxen en om 19 uur gaan we naar James Bond. Wat een drukte op straat! Tijdens de film vallen we alledrie ff in slaap ;-). En dan mogen we slapen, vermoeiend zo’n dag.

Dag 3

De volgende dag toch iets later op, 5.15. Om 8 uur gaan we op pad, eerst ontbijt bij Carve. Weer een lekkere sandwich. Dan op naar het nieuwe WTC, de Freedom Tower. We hebben geluk en hoeven amper te wachten. Wat een geweldig uitzicht! En de lift omhoog is super gaaf, je krijgt een filmpje te zien en in minder dan een minuut ben je op de 102e verdieping.

Na het WTC gaan we een fiets huren. Een rondje langs de East River, Central Park, Battery Park en de Hudson, leuk hoor. We fietsen uiteindelijk ruim 30 km. Onderweg stoppen we voor een lunch bij 4 guys from rolla. Een goede burger! Rond 15 uur brengen we de fietsen terug. Nog ff een terrasje en dan de metro terug. Rond 16.30 zijn we terug en eten we een top Southern Philly Cheesesteak en Taco’s, erg lekker! En nu lekker relaxen met zo een filmpje erbij.

Dag 4

De laatste dag alweer. Lekker geslapen, wel weer vroeg op maar als je vroeg naar bed gaat maakt dat natuurlijk niets uit. We ontbijten op Times Square, wat lekkers gehaald bij Starbucks en dan op terrasje zitten. Vandaag nog wat laatste boodschappen en op zoek naar een markt.

Eerste stop is Chelsea Market, een erg mooie, soort van, winkelcentrum met alleen maar winkels die met eten te maken hebben, jammer dat hier niet tijdens lunch zijn! Daarna wandelen we naar Union Square, daar was de vorige keer een farmers market. Die is er nu niet, wel allemaal kleine stalletjes met van alles en nog wat. Daar zit ook een Whole Foods, nog wat laatste boodschappen, m’n koffer wordt dubbel zo zwaar ;-).

We wandelen terug naar Times Square en lunchen bij TGI Fridays. Een flinke kip sandwich met van alles erop, lekker! Daarna nog een poging voor een kadootje voor de kids, maar de Toys ‘r Us is echt te druk. Terug naar het hotel en op naar het vliegveld. Het weekendje zit er op.

 

[xmlgm ngg_gallery=76]

Comments are closed.