browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Compleet verslag van onze reis door Zuid Australie

Posted by on maart 15, 2006

En dan nu nog een samenvatting van wat we allemaal hebben gedaan tijdens onze rondreis door het Zuiden-Zuidoosten vanΒ  Australie.

Op 30 december zijn we vertrokken vanuit Amsterdam naar Hong Kong met Cathay Pacific. Die vlucht duurde zo’n 11-12 uur en we kwamen ’s ochtends om 7.30 Hong Kong tijd aan. Daar ging het allemaal erg snel om door de douane heen te komen. Gelukkig waren onze koffers doorgechecked naar Adelaide. Wel grappig om te zien op het vliegveld dat ze op Sars controleren met hitte/infrarood sensors, zie je jezelf als een groen/rood vlekje lopen.

Toen dus snel naar het Regal Airport Hotel waar we een dagkamer hadden. Dat was een erg sjiek hotel net naast de vertrekhal. Daar zijn we heel snel in slaap gevallen en om een uur of 4 ’s middags werden we wakker. Daar hebben we nog wat geluierd en roomservice besteld, dat was niet zo’n goed eten jammer genoeg. Om 20 uur zijn we teruggegaan naar het vliegveld en hebben we daar nog wat rondgestruind en wel wat lekkers gegeten, een pittig noedelsoepje.

Om 23.45 (31 dec.) vertrokken we richting Adelaide. Wij hoopten/verwachtten eigenlijk dat er wel iets zou gebeuren in het vliegtuig om oud en nieuw te vieren, niet dus. Alleen een korte mededeling van de piloot! Dat hadden we niet verwacht. Ook deze vlucht weer zonder problemen. Ik moet zeggen dat het eten bij Cathay niets bijzonders is, ik had meer verwacht van de chinese maaltijden. Het ontbijt vond ik wel erg lekker, noedels met gestoomde spare ribs (chineese ontbijt dus ;-)).

In Adelaide ging het ook weer erg snel om door de douane te gaan. Onze eerste dag in Australie van het nieuwe jaar, 1 jan 2006 om 10.30 ongeveer. Het regende pijpestelen! Schijnbaar was het erg warm geweest en het was dus flink gaan onweren. Vonden wij niet zo erg, even acclimatiseren….. Snel naar het hotel maar as usual mochten we niet meteen op de kamer. Dus nog ff de stad in, we zaten in het centrum van Adelaide dus dat was wel aardig. Jammer genoeg was wel bijna alles dicht, een ‘casino’ (gokhal) was open en daar gingen we ff kijken maar heel snel weer weg πŸ˜‰ Voor Alice op zoek naar koffie en gevonden, Gloria Jeans Coffee toen meteen nog ff wat lunchen bij Subway. Leuk detail bij Subway is de extra topping van bietjes. Dat zie je heel veel in Australie, een hamburger met een schijf biet of andere broodjes met bietjes er op.

Om een uur of half 2 terug naar het hotel waar we de kamer op mochten, daar hebben we 2 uurtjes bijgeslapen. Toen weer met wekker wakker worden, pfff wat is het dan moeilijk om wakker te blijven. Enige wat helpt is iets gaan doen, eerst ons opfrissen en toen weer de stad in om wat te gaan eten. Onze taxichauffeur had verteld dat in Chinatown alles open zou zijn, dat viel wat tegen maar er was wel meer leven dan in de rest van het centrum. Bij een Thai hebben we wat gegeten, redelijk, wel een lekkere Thaise salade gehad, erg smakelijk. Heb zo’n recept ook meteen op Tastyweb gezet. Daarna weer rustig aan teruggewandeld en om een uur of 10 waren we weer bij het hotel. Daar zijn we gaan slapen en ik heb als een blok geslapen, totaal geen last van jetlag werd ik om 10 uur ’s ochtends wakker, zo suf als wat. Alice had minder goed geslapen maar ook wel redelijk.

Eerst ff koffie scoren voor Alice πŸ˜‰ en toen uitchecken en met de taxi de camper ophalen. Het weer was nu trouwens SUPER! Niet heet, gewoon lekker! De camper zag er perfect uit met zelfs een magnetron en een automaat. Het betalen via creditcard ging het wat lastig, hij accepteerde het hoge bedrag niet. Met 2 pinpassen en het laatste deel op cc is het uiteindelijk wel gelukt! Voortaan dus vooraf ff Interpay bellen om te vragen wat de limiet per transactie is. Koffers er in, Tomtom geinstalleerd en op weg naar een camping. Het links rijden ging meteen goed, zit er toch nog een beetje in van de vorige keer en met TT als ondersteuning ging het helemaal gemakkelijk.

De camping lag vlak aan zee en overmoedig als ik was meteen tshirt uit en in dat uurtje gigantisch verbrand. Die ozonlaag daar is echt helemaal niets! Het plaatjes heette Glenelg en is een toeristisch plaatsje aan zee, zeg maar een buitenwijk van Adelaide. Lekker om bij te komen. Uiteindelijk zijn we daar 2 nachten gebleven. Adelaide is een aardige stad maar er is niets bijzonders te zien. Op basis van excursie folders besloten we door de Barossa valei te gaan rijden, dat scheen een erg mooie route te zijn.Β  In de Barossa Vallei zijn een aantal Duitse dorpjes waar we ’s middags ook gegeten hebben. We hebben erg gelachen om de Duitse Bratwurst en Kasler Porc, echt Duits eten maar HELEMAAL NIET onze smaak πŸ˜‰ ’s Avonds kwamen we aan in Hahndorf waar we een tijdje met een Nederlandse Australier hebben gepraat, erg gezellig en informatief. Toch iets meer insider info over Australie en z’n verleden. Een probleem hier was om voor het avondeten iets te vinden, uiteindelijk bij een Chinees belandt maar dat was niets bijzonders. Tot nu toe was het eten erg tegengevallen, dat vond ik erg jammer.

Vanaf Hahndorf gingen we op weg naar Kangaroo Island, waarschijnlijk zouden we daarvoor nog een overnachting nemen op een plaatje aan zee op weg naar KI. De route was erg leuk rijden, het is echt heel erg ‘leeg’ in Australie, dat is fijn om te rijden maar om leuke eettentjes te vinden is het wat minder πŸ˜‰ Omdat we in gehucht terecht waren gekomen vlakbij het overvaarpunt besloten we om toch maar door te rijden naar KI. Op de boot was plek zat, dus meteen op weg.

Aangekomen op KI op weg naar de camping. De weg vanaf de haven gaat de heuvels in en vanaf daar heb je een heel mooi uitzicht op de zee en het plaatje. Bij Kingscote zit een camping en daar wilden we naar toe, Kingscote is de ‘hoofdplaats’ van KI dus daar moesten wij zijn. De camping was vol, dus op weg naar een motelletje. Midden in het centrum van Kingscote. Grappig wel was dat het iedere avond wat fris werd, perfect om te slapen maar minder om rond
te wandelen. We moesten wel nog wat eten en uiteindelijk zijn we beland in een soort cafe/saloon, die zie je heel vaak in Australie. Ik ging voor het typisch Australische, fish & chips, niets bijzonders, gelukkig met lekker sausje (Remoulade oid), wat flauw maar eigenlijk het lekkerst wat ik tot nu toe had gegeten daar (op de Thaise salade als voorgerecht na!) ;-). De dag erna eerst naar de camping om een plaatsje te regelen en toen op weg naar de bezienswaardigheden. De eerste stop was Sealbay, niets bijzonders want we hadden zoiets al eens gezien maar wel erg leuk hoor. Mag je eigenlijk niet missen en super leuk om fotos te maken. Hier zou ook erg dicht bij Little Sahara moeten zijn maar dat konden we niet vinden. Het was al weer lunchtijd en omdat de afstanden toch wat groot waren en je nooit weet of je iets tegenkomt zijn we een klein stukje teruggereden naar The Shack, echt een schuur. Daar hebben we een sandwich gegeten die erg smakelijk was. Ook nog een paar leuke fotos genomen en toen op weg naar Remarcable Rocks, Flinders National Park en the Arch.

Dat zijn de toeristische plekken van KI en die moet je ook gezien hebben. Beelden zeggen meer dan woorden dus hier wat fotos erbij. Het is erg leuk om een beetje rond te rijden over KI maar ik denk dat het net zo leuk is om een georganiseerde 2 daagste trip vanuit Adelaide te doen, je ziet exact hetzelfde als wij nu hebben gedaan en het kost je minder tijd. Het meeste jammere van KI is is dat het niet zo toeristisch is. Niet dat wij nu zo nodig drukte moeten hebben maar we houden wel van leuke restaurantjes enzo. Ik had erg graag gedoken maar daar was zo weinig mogelijk om georganiseerd te gaan duiken. Erg jammer.

Waar we erg veel ‘last’ van hadden waren de vliegen, die zitten zoveel in Zuid Australie en ze gaan overal op je zitten en wandelen over je gezicht. Niet echt lekker.

Vanaf KI gingen we langs de kust richting Victor Harbor/Port Elliott waar we 2 nachten zijn gebleven. Daar werd het wat toeristischer met leuke restaurantjes en daar hebben we lekker gegeten. Jammer genoeg was ook het duiken hier niet mogelijk. De camping was super aan het strand met een geweldige zonsondergang. De zee is hier vrij ruw, met veel golven. Hier kun je geweldig bodyboarden, jammer genoeg heb ik niet met zo’n board gedaan maar gewoon met mezelf πŸ˜‰

Hier wil ik ooit nog met kinderen heen, wat een lol! πŸ™‚ (Of gewoon de Atlantische kust van Frankrijk ;-)).

Na Port Elliott zijn we naar Mt. Gambier gereden. Op weg daar naar toe zijn we door Coorong National Park gereden, daar kom je echt helemaal niets tegen. Ik vond het zelf niets bijzonders en het rook er niet echt lekker. Wel was hier door het hele lange, smalle schiereiland dat de ‘kust’ beschermt de zee erg rustig. Veel pelicanen die je hier ziet vliegen.

We kregen aardig honger en tegen lunchtijd kwamen we in Kingston SE aan. We zagen een reclamebord waarop iets van verse kreeft/marron enzo stond, was praktisch aan zee. Dus daar naar toe, en ja hoor daar stond een houten krot waar je gefrituurde of gekookte kreeft kon krijgen, niet alleen dat maar ook gefrituurde scallops, etc. Wat een zonde!!

Dat hebben we dus niet gedaan en toen op zoek naar iets anders. Da’s toch vaak aardig lastig en het werd al wat later toen we een oud kerkje vonden dat als restaurant diende. Dat zag er goed uit, jammer genoeg was het net na tweeen en konden alleen nog een baguette krijgen πŸ˜‰ Jammer!

De weg naar de camping in Mt. Gambier was erg mooi, je rijdt meteen langs Blue Lake en dat ziet er erg mooi uit. Het plaatsje zelf is aardig maar de belangrijkste punten zijn toch de uitkijkpunten over de krater meren. Iets ten zuiden van Mt. Gambier liggen Ewens Ponds, een zoet water vijver/bron dat glashelder water heeft. Schijnt een mooi snorkel/duik plek te zijn. De dag na aankomst toen het lekker zonnig was zijn we daar gaan snorkelen, of tenminste ik. Het was nog een heel gedoe om het te vinden want het ligt echt achteraf aan een grintweg. Het is dus een vijver van een meter of 10 diep waar je doorheen kunt zwemmen langs het riet als een stroompje. Ik had geen shorty en het water was ijskoud, toch wel gesnorkeld maar niet de hele ‘route’ gezwommen. Hier zaten wel HEEL erg veel vliegen, echt niet normaal meer.

Dank zij de Lonely Planet hebben we erg lekker gegeten in Mt. Gambier, een keertje Mediterraans en een keertje Indiaas. He he, het lekkere eten is begonnen en zet door πŸ™‚ Hier hebben we ook alvast wat info gezocht over de Great Ocean Road, dat ziet er erg gaaf uit! Dus na 2 nachten Mt. Gambier op weg naar Victoria en the Great Ocean Road.

De eerste stop van de dag is Portland. Schitterend weer en lekker even op een terrasje zitten met een Latte. Bij een reform broodjeszaak hebben we 2 wraps besteld en zijn we in een parkje aan zee gaan zitten. Dat zijn van die dingen die je als je in Australie bent vaker moet doen. Lekker wat te eten halen en in een park gaan zitten, die heb je talloze. Als je zelf eten wilt bereiden is dat ook geen probleem want bijna overal staan public bbqs. Op zo’n moment heb je echt een heerlijk vakantie gevoel.

Na Portland zijn we nog een klein stukje doorgereden en hebben we overnacht in Warrnambooll aan Shipwreck Coast. Daar wilden we eigenlijk naar een voorstelling gaan over een schip dat hier op de rotsen is gelopen, schijnt een geweldige show te zijn. Jammer genoeg was dit vol. Dan maar even de stad en en wat gaan eten. Mexicaans was de keuze en dat was slecht, fffff jammer.

Vandaag echt de start van de Great Ocean Road. De eerste stop is the Bay of Islands, jammer genoeg is het wat bewolkt op dat moment. Dan komen de fotos er toch minder uit maar het is er schitterend. Echt zo’n spektaculair zee/kust landschap! Vanaf dan kom je eigenlijk iedere 10 minuten een uitkijkpunt tegen. We lunchen uiteindelijk in Port Campbell en erg leuk plaatsje waar we erg lekker lunchen bij een trendy mediterraans cafe. Vanaf daar rijden we naar het hoogtepunt van ’the Road’ de 12 Apostles. Lekker druk daar met tig japanners πŸ˜‰ Het zonnetje was er al goed door gekomen en het uitzicht super en geweldige fotos gemaakt!

Langs de Great Ocean Road kom je verschillende leuke plaatsjes tegen. We overnachten in Apollo Bay, camping aan een riviertje met onze plek aan het water. Heerlijk gegeten hier ’s avonds. De dag erna rijden we door en komen in Lorne en gaan op zoek naar de Erskine Waterfall, erg mooi en mooie fotos van gemaakt. We lunchen in Lorne, zo’n mega sandwich. Super weer, aan zee, geweldig. Hier gaan wij ooit nog een keertje naar toe en dan doen we over deze route minimaal 10 dagen. Koop hier een bodyboard, geniet van het weer, de zee, de leuke plaatsjes en het lekkere eten. Oh wat wil ik hier graag een keertje terug en dan langer en uitgebreider.

Geelong en Melbourne zijn de volgende stops. In Melbourne willen we naar the Australian Open. Je merkt dat we steeds meer de drukte in rijden. In Geelong kunnen we eindelijk eens sushi gaan eten, jammer voor Alice dat ze dat niet mag en het is leuker om samen gezellig van sushi te genieten.

In Melbourne gaan we eerst naar de camping en dan meteen kaartjes regelen voor de eerste dag Australian Open. De camping ligt in de ‘suburbs’ van Melbourne, na het inchecken gaan we meteen naar de stad, met de camper. Dat is vrij lastig want parkeren is niet zo gemakkelijk, garages kun je wel vergeten. We vinden uiteindelijk een parkeerplek vlakbij de ingang van het tournooi. Kaartjes lijkt in eerste instantie een probleem maar we krijgen toch de kaartjes die we willen voor het Centre Court (Rob Lavender Court). Dan naar het touristoffice om te kijken wat er allemaal te doen is en een openbaar vervoer kaart gekocht, kunnen we met de bus enzo. Alice wil graag naar het aquarium dus dat gaan we zeker doen. Melbourne heeft zelf niet zoveel bezienswaardigheden maar het geeft de indruk van een erg vriendelijke stad, vooral het centrum.

We lunchen bij een Japanner in Chinatown wat vooral erg lang duurde maar wel goed smaakte. Alice krijgt ook haar fix van Starbucks weer πŸ˜‰ We gaan daarna op zoek naar een soort Little Italy, met de bus. Als we uitstappen komen we bij het Melbourne Museum waar ook een IMAX theater is, dat is altijd leuk dus gaan we de 3D versie van Polar Express kijken, erg leuk. Daarna gaan we naar “Little Italy”, dat is dus helemaal niets, een straat met allemaal Italiaanse restaurants. Het is intussen al aardig laat en daarom gaan we maar richting camper terug naar de camping. We gaan wat te eten halen bij een Italiaanse/Thai wat dus niets is πŸ˜‰

Vandaag naar het tennis, we hebben kaartjes voor Sharapova, denken we. Nu weten we dat we dus kaartjes hadden voor de hele dagsessie, van 10 tot 19 uur. Dat werd dus allemaal wat langer dan verwacht en het Aquarium schuiven we een dag op. Het is erg leuk, rondom de centre court zijn allerlei stands, je hebt buiten nog veel meer tennisbanen. Erg leuke ervaring en natuurlijk Sharapova zien spelen πŸ™‚ We gaan eten bij een klein restaurantje waar het eten niet echt goed is, jammer!

De laatste dag in Melbourne, naar het Aquarium. Omdat het duiken maar niet wil lukken is dit wel heel erg leuk. Nu heb je echt genoeg tijd om fotos te nemen van Nemo en z’n maatjes. Het wordt een erg leuk dagje centrum van Melbourne. ’s Avonds gaan we bij een wat sjieker restaurant eten en dat is erg lekker. We besluiten om de dag erna eerst een stukje terug te rijden naar Baccarat en vanaf daar zo snel mogelijk naar Sydney te rijden. De planning eerst was om toch meer langs de kust te rijden, daar zien we dus vanaf we gaan door het binnenland van NSW.

Op weg naar Sydney, maar eerst nog een stukje terug naar Baccarat. Een openlucht museum van een oud goudzoekersstadje, interessant met een leuk Goud museum er naast. Erg leuk om te zien. Zelfs nu wordt er nog goud in de omgeving gevonden en flinke stukken! Daarna echt richting Sydney.

Heerlijk weer, het wordt steeds warmer. We overnachten uiteindelijk in Wodonga. De camping is aardig, het dorpje vrij klein. We gaan eten halen bij een Wok-in-the-box, niet lekker wat ik had, Alice’s Tom Yum wel. Gelukkig hebben we nog wat noedels van de dag ervoor, lekker!

We rijden naar Sydney via de Blue Mountains, dat schijnt ook heel mooi te zijn. We lunchen in Young en dan weer op weg richting Katoomba, midden in de Blue Mountains. Hoe dichter we bij Katoomba komen hoe slechter het weer! Als we aankomen regent het ook aardig. Geen camping die nacht we nemen lekker een motel in het centrum. We hopen dat het weer mee gaat zitten voor de volgende dag. ’s Avonds eten we lekker in een klein eetcafe. ’s Morgens is het nog steeds slecht. We rijden voor de vorm nog naar het uitkijkpunt maar zien alleen mist, dat is wel een beetje balen! We doen nog een poging iets te bekijken, Wentworth Falls maar ook daar, je hoort hem wel maar ziet hem niet πŸ˜‰ Snel maar door naar Sydney!

Hoe dichter we bij Sydney komen hoe mooier het weer wordt! We gaan naar een camping net boven Sydney, aan de Northern Beaches. Erg mooie camping in North Narrabeen. We komen er daar ook achter dat we nog een dag in Sydney ‘over’ hebben. We moeten de camper terugbrengen en dan nog een nachtje in Sydney blijven, COOL! Snel een hotel regelen voor die nacht, dat wordt dus vlak bij Darling Harbour, midden in China Town. Nog een gelukje, ik kan hier duiken!!! We gaan een ochtend vanaf Shelly Beach duiken, hopelijk zie ik dan de Leafy Sea Dragon. ’s Avonds gaan we lekker eten in een trendy tentje aan het meer.

Eindelijk is het zover, toch een ochtend duiken! Alice gaat mee, lekker gemakkelijk als het vanaf het strand is! Met de camper mee. Het strandje is erg leuk met een eettentje erbij voor broodjes en ook nog een luxe restaurant. Eerst maar eens duiken! De eerste duik is ongeveer 50 minuten en maximaal zo’n 14m. diep. Niets bijzonders gezien, het zicht valt me wat tegen, maar het blijft leuk! De 2e duik is wat mooier, zelfs een haai gezien, jammer genoeg was toen de camera leeg πŸ™ wel een mooie foto van een inktvis. Erg vermoeiend dagje zo. ’s Avonds gaan we eten bij een indonesisch restaurant, lekker, maar niets vergeleken met een toko hier.

We gaan de camper terugbrengen en dan met een taxi naar ons hotel, …. on Dixon, een erg mooi appartementje. We komen vrij vroeg maar mogen de kamer meteen op. Meteen maar de stad in om te gaan lunchen. Dat doen we in het winkelcentrum aan Darling Harbour in een mega foodcourt! COOL! Ik ga voor een mega sandwich met kip en heel veel groenten, erg lekker en gezond met een sinasappel-peterselie drankje. Alice heeft zin in een maaltijdsalade en gaat daarnaΒ voor nogΒ wat sushi met unagi, (ongeveer de enigeΒ echt lekkere die wel mag)Β ook lekker! Sydney is ook een erg leuke stad, lekker eten en zoveel keus. In Darling Harbour wordt een show gegeven van een stel waterskieers, erg leuk om wat fotos te maken. Het is hier wel HEEL erg warm. We wandelen richting China Town en kopen kaartjes voor King Kong voor die avond. ’s Avonds gaan we luxe uit eten in Darling Harbour op het terras, erg lekker! Dan naar de film, leuke film King Kong, we zitten er met z’n 3’en πŸ™‚

De laatste hele dag in Australie zit er op, we gaan richting Hong Kong. ’s Morgens gaan we eerst nog even Sydney in, om 16 uur vliegen we pas. Nog maar een keertje naar The Rocks en The Opera House, nu met beter weer dan 2 jaar geleden! Het is nog steeds erg warm. Om 12.30 pakken we een taxi naar het vliegveld en daar lunchen we ook. Ik probeer maar eens een Laksa, een soort kokos noedelsoep, niet mijn ding, veel te vettig en zwaar. Nog een stukje kebab erbij en het is weer voldoende. We vliegen mooi op tijd richting Hong Kong.

We komen zelfs wat vroeger aan dan gepland maar het is toch al weer een 22 uur ofzo Hong Kong tijd. Snel een shuttle naar het hotel en dat gaat best snel. Het ziet er al uit als Mega Stad! Het hotel, Harbour Plaza, is erg sjiek, COOL!

We hebben wel honger en gelukkig hebben ze roomservice πŸ™‚ Het enige kleine dat op de nacht kaart staat is een hotdog, daar gaan we dus voor. 2 Hot Dogs met garnituur, wat we bestellen staat niet in verhouding met de manier van serveren πŸ˜‰ een kar helemaal vol met borden, bestek, etc. Grappig.

’s Ochtends meteen Hong Kong in, Alice wil Starbucks. We nemen de boot naar Hong Kong Island en we zijn er net of daar is een Starbucks. Het weer is lekker maar heiig, jammer voor het uitzicht vanaf the Peak :-(. We struinen wat rond en het is een erg leuke stad om te zijn. Zoveel levendigheid en drukte. Voor de lunch willen we Dim Sum, dat is lastiger dan gedacht, het is zo druk overal!!! Het wordt uiteindelijk een late Dim Sum lunch, enkele lekkere dingen maar de meeste wat zwaar en vet. Zo is chinees eten niet mijn ding. Dan de oversteek weer naar Tsim Tsa Tsui, over de promenade natuurlijk en daar erg gelachen in een winkeltje waar ze Jelly Beans verkopen. We moeten blijven proeven!

Zijn ook wel erg lekkere dingen! Dan gaan we terug naar het hotel en rusten wat, ’s Avonds gaan we naar de nachtmarkt. Grappig om te zien en wat een zooi ze verkopen. We kopen uiteindelijk wel 2 sleutelhangers met onze namen in het Chinees en we krijgen een armbandje voor Uk πŸ™‚

Het eten is deze keer wel goed, erg lekkere garnalen. We zijn in dit restaurant wel een attractie, mensen blijven ons aanstaren maar wel op een vriendelijke manier! Dan weer met de metro naar het oppikpunt van de hotel shuttle, lekker naar bed.

De laatste dag van de vakantie, vanavond om 00.30 vertrekken we naar Amsterdam, terug naar huis. Vandaag gaan we eerst buiten de stad naar een tempel, van 10000 Buddhas. Aardig we hebben al genoeg tempels gezien. Wel aardig om een Chinese Ikea te zien πŸ™‚ Natuurlijk moeten we ook nog The Peak op maar eerst nog Dim Sum lunch, ook deze keer is het niet super. Wel een duidend jaar oud ei op πŸ™‚ Dan naar de Peak tram, wij stappen in de bus met in grote letters Peak Tram er op. We hadden iets beter op moeten letten want dit was een bus, niet een tram! Deze bus stond dus te wachten om terug naar de haven te gaan en dan weer terug naar de Peak Tram πŸ˜‰ via een omweg komen we er toch. Jammer genoeg op de Peak dat het heiig is maar het blijft een spectaculair uitzicht! We nemen een ijsje bij Hagen Daz. Weer terug naar het centrum en nog wat rondstruinen, om een uur of 5 gaan we sushi eten bij zo’n Kaiten sushi tentje. Lekkere sushi! De vakantie zit er op! We gaan terug naar het hotel waar de shuttle ons komt ophalen. We zitten met z’n 2’en in zo’n grote touring bus πŸ™‚

Op het vliegveld surfen we nog wat en dan vliegen we terug naar Amsterdam. Wat hebben we een leuke vakantie gehad, super met zo’n campertje door het zuiden van Australie rondrijden. Perfect weer gehad, mooie dingen gezien en lekker gegeten. Heerlijk 4 weken doen waar je zin in hebt.

Comments are closed.