browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vancouver Island – Campbell River

Posted by on augustus 13, 2022

Vandaag een korte rit, zo’n 200 km. Voor we gaan halen we eerst een lekkere cappuccino. Rond 10 uur vertrekken we. De eerste stop is bij een mooi meer, leuke stop zo, een meer als een spiegel! De volgende stop is bij een supermarkt, een heel kleintje, helaas geen broodjes dus we moeten toch nog ergens lunchen. Een prima, ruime, lunch in een lokaal tentje. Ruime broodjes en wraps, vanavond wat lichter eten! Dan nog een half uurtje naar de camping, de laatste 5 km is over een grindpad, erg hobbelig ;-). We krijgen een erg mooie plek aan het water, prachtig uitzicht! We raken aan de praat met de buren, fanatieke vissers, Florian mag zonder vergunning vissen en dat willen ze hem wel laten doen. We krijgen 2 hengels mee, ik ga Florian helpen. De hengel zit steeds vast en met de laatste keer krijgen we hem helemaal niet meer los. De tip is om van een andere kant te trekken. Ook dat lukt niet, de schaar er maar bij halen. Nogmaals flink trekken en dan, oeps, breekt de hengel! De draad nog steeds niet! Met het breken schaaft het gebroken stuk langs mijn kale kopke! Florian roept al dat het bloedt. Ach ja. We knippen het toch maar los. Hmmm benieuwd wat de buurman er van vindt! Die vindt het geen probleem, ik vraag nog of hij iets moet hebben voor de schade, nee hoor. Gelukkig. Hij maakt nog een geintje of ik hem niet aansprakelijk stelt voor ondeugdelijk materiaal voor het wondje op mijn hoofd ;-). Je hoort dus verder te gooien en dan krijgt de haak met aas/lood niet de kans op de bodem te komen. Iets geleerd en een leuke Canadese ervaring erbij, vissen in Canada. Zo noemde de buurman het in ieder geval. We eten de noedelsoep, de broodjes waren beschimmeld, toch niet eeuwig houdbaar. Als we nog honger krijgen snacken we nog wel wat chips/pretzels ;-). Na het eten ga ik met de kids nog ff in de jacuzzi en dan lekker lang douchen, hier geen muntjes nodig. Dan nog ff spelen met de nieuwe filterset, weet ik hoe het werkt straks bij watervallen.

Afgelopen nacht heeft het flink geregend, ik heb er keihard doorheen geslapen, r stond nog een raam open ;-), niets ergs. Weer slaap best uit. Het weer is mistig en bewolkt, ziet er mooi uit over het water voor ons. Rond 10.30 gaan we naar Campbell River. We parkeren bij de supermarkt en lopen naar de Starbucks. Met koffie ff bellen naar huis. Daarna naar de supermarkt terug en we staan goed in, een lunch en 3 avond maaltijden, hopelijk is het wat. Het weer klaar goed op, ben blij dat ik m’n sandalen een korte broek heb aangehouden. We rijden naar Elk Falls Provincial Park, dat lunchen we met de spullen die we net hebben gehaald, broodjes, pasta salade en sushi. Lekker! Het park zou vrij klein zijn met een hang brug een waterval. We lopen aardig wat daar een met het stijgen en dalen voel je het aardig in de kuiten. Een heel mooi park en ik neem ruim de tijd voor foto’s, ook met statief. Leuk!! Uiteindelijk een stuk langer dan gedacht daar geweest. Als we terug gaan nog ff langs de Walmart voor een badpak voor Alice. Dat ff bij Walmart is toch steeds wat langer, zucht ;-). Ondertussen heb ik een Chinees gebeld en kunnen we ons avondeten zo ophalen. Dan nog ff terug naar de camping met weer de 5km toegangsweg from hell ;-). De Chinees smaakt erg goed en we hebben nog wat over voor een maaltijd! Na het eten gaan we samen in de jacuzzi, nu kan Alice ook mee. Dan nog ff chillen en dit stukje schrijven. Morgen gaan we naar Victoria.

Comments are closed.