browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Weekje Malaga

Posted by on april 29, 2022

Al weer 2 jaar geleden hadden we met Joeri en Nanneke afgesproken om een weekje weg te gaan. Na jaren een lang weekend in de herfstvakantie, nu het 10jarig jubileum daarvan een week weg. Door Corona is het zo’n jaar later geworden dan we hadden gedacht. Het idee was om ergens een groot huis te huren op een plek met waarschijnlijk mooi weer. Ideeen waren Griekenland, Turkije en Spanje. Uiteindelijk is het Malaga geworden. Alweer een tijdje geleden een eerste huis in gedachten maar toen duidelijk werd dat het door kon gaan nogmaals gezocht en is het Cubo’s Vila Fina geworden, vlakbij Malaga. Tickets durfden we ook te boeken, vanaf Düsseldorf met Condor en als laatste 2 auto’s, Nissan Jukes of vergelijkbaar. Alles was geregeld, toen begon het wachten op de meivakantie.

Op zaterdag 23 april vertrekken we om 11.15 naar Düsseldorf. We hadden ook nog parkeren geregeld, lekker makkelijk, valet parking, naar de terminal rijden sleutel afgeven en je auto wordt geparkeerd. Alles gaat vlot, Joeri mist de afslag voor de juiste terminal en moet nog een rondje 😉. Het inchecken duurt best lang maar gaat prima, geen gedoe met bagage gelukkig. We eten nog een broodje voor we doorlopen naar de juiste gate. Hier kunnen we meteen doorlopen en daar zitten we in een vol vliegtuig, helaas daar wel een mondkapje op. Gelukkig maar 3 uur. Best wat turbulentie bij het stijgen en landen en Rosalie wordt misselijk tijdens de landing, de eerste keer dat we de zakjes daarvoor kunnen gebruiken.

Eenmaal geland op naar de shuttlebus voor de huurauto. Eerst lopen we verkeerd maar uiteindelijk vinden we het. Hier splitsen we op, we kunnen niet met 9 tegelijk mee. Joeri en ik en 2 kids gaan meteen mee en ik roep nog tegen de dames dat de bus voor hun terugkomt en wij de auto vast regelen. Dat was niet helemaal duidelijk maar toen de bus terugkwam werd het duidelijk 😂. Wij hebben ondertussen 2 auto’s gekregen, Hyundai Kona. En op het moment dat we naar buiten gaan stappen Alice, Nanneke en de andere kids uit de bus. De spullen in de auto en dan naar het huis. We hebben de coördinaten, het is niet ver. Hmmm de eerste kms gaan wat rommelig, spiegels staan niet goed, daardoor zie je niet goed, bijna botsing, maar gelukkig loopt het goed af. De coördinaten blijken niet naar de juiste plek en we rijden hele smalle, stijle weggetjes. Te stijl, te hobbelig, opnieuw checken en de navigatie maakt er wat raars van. Het is heel gezellig in de auto’s, want het zijn spannende weggetjes met ‘burning’ rubber. FF kijken en nu met de laatste locatie via een Whatsappje van de persoon van het huis en opnieuw proberen, nu lijkt het goed maar de kaarten kloppen niet met de werkelijkheid, vangrails voor een inrit enzo 😉. Uiteindelijk komen we aan en het huis blijkt gigantisch, mooi zwembad, mooie plek op een heuvel! We zijn er! Eerst eten en wat boodschappen regelen. Helaas is de grote supermarkt dicht, we vinden een kleintje met daar vlakbij een pizzeria. We bestellen meteen wat pizza’s die Joeri en ik later ophalen. Ze bellen ons als ze klaar zijn, super aardige mensen, gebrekkig Engels, echt vakantie gevoel. Lekkere pizza’s. We zitten al goed in het Spaanse ritme!

De volgende dag gaan we op zoek naar ontbijt. We vinden een bakker en halen brood en wat beleg. Als we klaar zijn gaan we (Alice, Joeri en ik) ff koffie drinken bij een barretje. Erg leuk, helaas cappuccino met slagroom ipv melk ;-). Terug bij het huis ontbijten we op het dakterras. Heerlijk zo met prachtig weer! De kids zwemmen wat en winnen daardoor een weddenschap van Joeri ;-).

We gaan later die dag naar Malaga, naar het strand. Eenmaal een parkeerplaats gevonden gaan we net als vele Spaanse families in een strandtent eten. Een ruime vislunch, sardientjes, brood, gamba’s pil pil, gefrituurde ansjovis, inktvis, oktopus, bacaloa. Erg lekker!Daarna wandelen we nog langs de boulevard, door een park en nog meer. Nog ergens een terrasje met ijsjes voor de kids. Terug in het huis eten we broodjes met ei en spek en de rest van de pizza’s van gisteren. Een mooie dag zo!

Op maandag is ons eerste doel ff goed boodschappen doen. De grotere supermarkt is nu open, lekker beleg en natuurlijk iberico ham, heerlijk! Na het ontbijt is het andere belangrijke doel een bikini voor Fajah, op naar de Decathlon. Met Rosalies hulp kan Fajah makkelijker kiezen 😉. Daar gaan we ook meteen naar een megasupermarkt. Voor vanavond willen we pinchos van de bbq, brood en sla en komkommer. We nemen ook nog wat spullen voor een andere maaltijd mee. Terug bij het huis kunnen de kids nog ff zwemmen. Joeri en ik steken de bbq aan, dat gaat verrassend goed! We genieten van een pilsje en grillen de spiesjes. We eten op ons binnenplaatsje. De tijd vliegt zo! Weer een dag zit erop!

Dinsdag gaan we naar Marbella. Na het ontbijt gaan we op pad. Eerst willen we naar de jachthaven. Waar we parkeren is wel bij de haven maar niet de jachthaven. We wandelen door het oude centrum en op een leuk pleintje gaan we lunchen, tapas, pizza’s en broodjes. Best ok! Daarna struinen we verder rond en gaan weer richting auto. We proberen nog authentieke churros met chocola en suiker. Zo’n grote zak is zo op!! Eenmaal bij de auto gaan we naar de jachthaven, Puerto Banus. De boten vallen een beetje tegen, maar aan het eind liggen de grote, man wat een gevaartes!! Het is alweer laat op de dag. We pakken nog ff een terrasje voor we terugrijden. Mooie route door het binnenland, helaas wat regenachtig waardoor de uitkijkpunten niet zo mooi zijn. We stoppen nog ff bij de supermarkt en halen meteen pizza’s voor morgen. Eenmaal terug eten we broodjes warm vlees met salade. Prima dagje weer!!

Op woensdag gaan we naar Malaga, eerste stop ontbijt. Parkeren naast de markt maar wat een kleine plekjes, het lukt met wat steken. We gaan naar de grote markt dus daar in de buurt zoeken we wat. Een brunch tentje. Flinke porties, Florian en Finn vernaggelen hun eten door zoetstof ipv zout op hun eten te doen! Ach ja. De markt is top, wat een mooie producten! Het is trouwens alleen etenswaar, vis, vlees en groenten met wat kleine bar/restaurantjes eromheen. Na de markt bezoeken we de kathedraal. Dan zien we het oude kasteel en dat wordt ons volgende doel. Helaas begint het te regenen, ff schuilen en dan weer verder. De zon begint weer te schijnen. Voor we de heuvel naar het kasteel op gaan pakken nog een terrasje. De klim valt mee en vooral het uitzicht is mooi. Jammer dat de haven van Malaga niet zo mooi is maar zo’n uitzicht blijft top! Het kasteel zelf zijn vooral de muren waar je overheen kunt lopen en dat zorgt voor mooi uitzicht over stad en zee. Al met al een mooi bezoek. Eenmaal beneden pakken we een ijsje en wandelen terug naar de auto. Het laatste stuk regenen we nog nat! Terug in het huis bakken we de pizza’s, ben niet zo tevreden maar ‘it keeps you alive’. 😉

Het is al weer donderdag, vandaag gaan de papa’s met de kids El Caminito del Rey lopen. De tickets zijn voor 14.20 dus ‘s ochtends kunnen we rustig aan doen. Helaas begint de dag niet zo mooi, dus niet eerst zwemmen. We vertrekken op tijd want we parkeren bij het eindpunt, nemen daar de bus naar de start en beginnen dan de loop. Dan kunnen we als we klaar zijn meteen gaan. We komen perfect op tijd aan. Het is een prachtige loop! Gelukkig wordt het ook nog top weer. Prachtige uitzichten vanaf spectaculaire wand paden in de hoogte. Vooral op het einde van de kloof, helaas slaat daar het weer flink om en dan is het meteen fris! De gids geeft aan nog 300m en daar kunnen we de radiodingetjes inleveren maar dan moeten we nog 1,5 km! Dat valt wat tegen met al vermoeide benen en voeten! Als beloning ijsjes en fris. De rit terug is erg leuk, helemaal binnendoor! Iets voor zessen zijn we terug. De dames zijn druk geweest met de was 😉😂. We gaan vanavond naar een Spaanse snackbar, hamburgers, pizza, frites, prima snack eten.

De laatste volle dag alweer!! Gelukkig ziet het weer er goed uit. Na het ontbijt gaan we naar een Wolvenpark. Rond 12.30 zijn we er. Prachtige route gereden. Het is een tour met gids, het eerste stuk is kinderboerderij en niets bijzonders, daarna een rondleiding langs de wolven verblijven. Dat is wel leuk, misschien wat te lang doordat alles 2x verteld wordt, Engels en Spaans. Uiteindelijk zo’n 2 uur. Op de terugweg haal ik wat gegrilde kippen, frites en salades voor het avondeten. Helaas wordt Rosalie niet lekker in de auto, zo’n mooie route met veel bochten is natuurlijk perfect om autoziek te worden. Gelukkig zijn we er bijna. Terug nog lekker bij het zwembad en dan komt de eigenaar ff langs. Hij spreekt alleen Spaans maar met Nannekes kennis en Google Translate komen we er achter dat we morgen niet om 10 uur weg hoeven! We mogen langer blijven, tot 15-16 uur is prima! Da’s een fijne verrassing! We vliegen om 19 uur dus we kunnen nog heerlijk genieten van het zwembad en het weer want morgen wordt de warmste dag. Heel fijne afsluiting zo! De kip met aardappels en salades vullen goed. Nog kip over voor broodjes morgen.

De laatste dag ontbijten we bij een kleine cafetaria tussen de locals. Hadden we eerder moeten doen. Erg leuk zo, echt zo’n pareltje. Iedereen, kids en volwassenen ontbijten lekker. Lekkere broodjes, sandwiches, vers sap, koffie en tussen de Spanjaarden die geen Engels spreken 😂 en helemaal niet duur! Daarna nog ff langs de supermarkt voor wat te snacken en pata negra voor thuis. Bij het huis sluiten we af bij het zwembad. Om 15 uur vertrekken we om de auto in te leveren, dat gaat vlekkeloos, Wiber, prima verhuurbedrijf. We zijn op tijd op het vliegveld, helaas wel weer ff in de rij om in te checken maar met wat lekkers van de Starbucks lukt dat ook wel. Na het inchecken en security gaan we wat eten. Joeri, Florian en ik bij de Burger King en de rest bij Jamies Deli. Echte vliegveld prijzen, ach ja. Daarna door naar het vliegtuig, daar kunnen we meteen doorlopen. Prima vlucht, stuk rustiger dan heen. Rond 22.15 landen we. Bagage ophalen en bedrijf voor auto bellen. En ja hoor ook dat gaat goed, blijft toch wonderbaarlijk alles online, maanden geleden regelen en dan komt het allemaal samen ;-). Hele leuke vakantie gehad, nu alleen nog de rit naar huis! En wat me nog opviel, helemaal geen Corona controles gehad voor het vliegen, wel mondkapje op in het vliegtuig. Op naar de volgende!

Comments are closed.