browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bibinje, vlakbij Zadar

Posted by on augustus 9, 2021

Vanochtend redelijk op tijd op. De laatste spullen inpakken en dat weer in de auto krijgen. Nu zijn de 3 etages best irritant! Ach ja. Eerst nog ontbijten, blijft lastig, de koffie is goed maar de broodjes enzo niet zo. Dan op pad, de navigatie stuurt ons naar een kleine grensovergang, prachtige route met bijna geen verkeer. Bij de grens met Bosnie Herzegovina zijn wij de enige. De douanier vraagt waar we naar toe gaan, Zadar. Ik vraag nog om een stempel en die krijgen we. Grenzen blijven een speciaal fenomeen voor mij. Daarna een heel klein stukje Bosnie Herzegovina en weer de grens over met Kroatie, hier is het wat drukker maar het rijdt goed door. We lunchen op tijd bij zo’n bistro waar locals komen. Een Kroatische hamburger met ajvar, ui en wat brood, prima. Het is nog wel een stukje rijden en het verschil tussen tol en binnendoor is te groot dus gaan we voor de tol. Dat rijdt prima door. Vandaag is de warmste dag, poeh, in de auto zag ik na de lunch dat het ergens in/rond de auto 47 graden was! We stoppen nog een keer voor een ijsje. Rond 16 uur zijn we bij Pansion Marta in Bibinje. Vrij basic appartement op de 2e etage met zeezicht, verder schoon en prima. De tuin grenst aan een heel smal strandje, da’s wat krap en je kunt geen stoelen huren. Er staan fijne stoelen op het balkon, die kunnen we in de tuin zetten ;-). ‘s Avonds eten we in de buurt, niets bijzonders. Da’s het grootste minpunt van Kroatie, het eten is niet heel bijzonder. We hebben een mooie zonsondergang goed te zien vanaf ons balkon.

Vandaag een relaxdag. We ontbijten pannenkoekjes, met suiker, Nutella en nootjes, prima. We zitten zo dicht bij het water dat we gaan zwemmen, afdouchen in de tuin en dan op ons balkon of ergens anders gaan zitten. Lekker relaxen en dat is maar goed ook want het is weer bloedheet ondanks wat bewolking. We besluiten om niet naar Krka te gaan de warmte en de afstand, ruim 1 uur, dan moeten we heel vroeg weg. Dat moet dan maar een keer in het voor- of najaar. De rest van de dag rustig aan.

Vandaag gaan we naar Zadar, het oude centrum. Parkeren lukt prima, we merken meteen dat het weer flink warm is, 33+. Het centrum ziet er mooi uit. We struinen rondt en zitten al snel op een terrasje, dan eerst naar het natuurlijk ‘orgel’, leuk idee, geluid door zee en wind. Daarna terug het stadje in. Poeh wat een hitte, we lunchen, lekkere pasta met truffelsaus! We gaan terug, afkoelen in zee! Snel naar de auto ;-). De rest van de middag zwemmen en chillen met cola en ijs, heerlijk! Vanavond eten we aan het water waar we de zon zien onder gaan. Het eten is okay, niets bijzonders voor mij, Alice vindt haar zwarte risotto goed en ook Rosalie vindt haar ravioli lekker. Een heel warme ochtend in Zadar en bij ons appartement ging het wel met een aardig briesje. Morgen vertrekken we naar het plaatsje Malinska op het eiland Krk. Alweer ons een na laatste verblijf in Kroatie.

Comments are closed.