browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dubrovnik

Posted by on augustus 5, 2021

Op tijd op, doel is 8.00 vertrekken dat halen we niet helemaal. We moeten eerst naar Ploce waar we met boot overvaren naar Trpanje. Die vertrekt om 10.20 en in het hoogseizoen moet je er een uur van tevoren zijn. Vanaf Split nemen we nu wel de tolweg, dat schiet goed op. Een bijna ongeluk met iemand die 70 rijdt waar je 130 mag, een uitwijking, hartverzakking, goede auto, gelukkig geen ongeluk! De rest gaat vlekkeloos. Eenmaal bij de boot staat er een flinke rij, wij zitten niet bij de eerste groep die de boot op mag. Ach ja dan wandelen we wat, terrasje, lunch. Als de boot aankomt en de eerste groep erop rijdt passen wij er toch ook nog op. Het is een uurtje varen, als we wat meer op open zee komen waait het flink en is het een vrij wilde zee, je merkt er op de boot weinig, geen ‘funboat’ herhaling ;-).

Daarna een mooie route over het schiereiland Peljesac. Rond 12 uur lunchen we op een mooi plekje aan zee. Helaas is het eten niet erg goed, vers gegrilde inktvis die erg kraakt van zand oid, heel vette frietjes. De kids een dubbele mega varkensfilet, droog met dezelfde vette frites. Alleen Alice heeft wat lekkers, Vongole met witte wijn en brood. Ach ja je kunt niet alles hebben, mooi plekje ;-). De rit verder is erg mooi en leuk om te rijden. We komen nog langs het dorpje Ston met de Europese Chinese muur, ziet er mooi uit. Dan zijn we al weer in Dubrovnik, mooie brug over, langs een mega cruiseschip rijden we onze wijk, Babin Kuk, in. Appartement is zo gevonden en na contact worden we snel binnen gelaten. Heel mooi, modern appartement, wel op de 3e verdieping, dus ff sjouwen. Het fijnste hier? Een koelkast met ijsblokjes! 😉 ‘s Avonds gaan we vlakbij eten, prima. De serveerster spreekt wat Nederlands, ze heeft familie uit Venlo en zo kan ze haar kennis op peil houden. We lopen terug via het strand met een mooie zonsondergang. Via de korte route is het strand heel dichtbij. Leuk dagje zo.

We staan op tijd op, om 9.10 zitten we in een Uber naar het oude centrum van Dubrovnik. Helaas toch al te laat, wat een drukte al. De stadsmuren zou een leuke attractie zijn maar daar staat bijna file op! Wij lopen dus eerst dwars door het centrum heen, dan net buiten stadsmuren een lekker terrasje. Daarna de haven bekijken en daar vinden we wel een rustig stukje tegen de stadsmuren, ziet er heel mooi uit. Daarna de achteraf straatjes doorlopen, het is wel echt een prachtige stad, we gaan nog op een terrasje zitten op net buiten de muur op de klif, prachtige plek! We lunchen net buiten de stadsmuren, prima cevapcici met slecht brood ;-), ajvar en ui. Daarna met de Uber terug. De rest van de middag chillen we. Voor het avondeten halen we sushi, top! En Alice en ik gaan avondje uit op ons balkon met wijn en wat biertjes ;-).

Vandaag begint met uitslapen. Pas om 10.30 gaan Alice en ik eropuit om ontbijt en lunch te regelen. De supermarkt is een drama, pin doet het niet, toeristen vergeten af te wegen, het duurt nogal lang ;-). Florian belt zelfs waar we blijven! Wij pakken toch eerst nog een cappuccino op een terrasje, goede gewoonte hier dat je er glas koud water bij krijgt. We brunchen met wat overgebleven sushi, tosti’s en stokbrood. De eerste keer ‘koken’ deze vakantie:-)! Daarna gaan we naar het strand. Het is nog vrij rustig. Hier in ieder geval betaalbare ligstoelen. Ik ga nog ff een wandeling maken langs de kustlijn, best warm! Bij terugkomst ff zwemmen en dan een cola met ijs, heerlijk!

Vanavond gaan we een restaurant redelijk in de buurt eten, natuurlijk heuvels en trappen maar niet al te ver weg ;-). Erg lekker deze keer, goede pizza, verse vis en Florian is tevreden over zijn cevapcici, de avonturier;-). Lekker relaxdagje, we sluiten af met een spelletje.

Vandaag weer iets actiefs. Best op tijd op, iets na achten vertrekken we en ontbijten we bij een bakery-café. Daarna naar de eerste stop, een uitkijkpunt over Dubrovnik. Prachtige plek en lekker rustig, snap niet dat het hier niet drukker is! Op ons gemak maken we foto’s en genieten van het uitzicht. Daarna gaan we door naar Cavtat. Een erg leuke rit, heen en terug! Cavtat zelf is niets bijzonders. Eerst een terrasje. We wandelen lango’s het water rond het schiereiland. Tegen lunchtijd stoppen we bij een terrasje en dit blijkt zo’n pareltje te zijn. Iedereen eet lekker, Griekse salade, gegrilde sardines, Cevapcici en Inktvis. Het is erg warm vandaag, altijd wel maar nu toch wat erger. Gelukkig wandelen we in de schaduw, het rondje eindigt bij de auto. Op de weg terug een korte detour door een ongeluk oid. We gaan ff chillen en daarna gaan Florian en ik nog ff zwemmen. Als avondeten halen we Thais en Japans, ff wat anders en in ieder geval groente erbij. Morgen vertrekken we naar Bibinje, vlakbij Zadar.

Comments are closed.