browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vakantie 2020, rondje NL, Hartje centrum van Groningen

Posted by on juli 25, 2020

We vertrekken vroeger dan gedacht uit Schoorl. Onderweg naar Groningen maken we via een omweg een stop in Friesland en gaan we bij Ber en Irene en kids langs. Zij staan op camping de Wasp. We gaan lunchen in Balk bij een groot restaurant aan het Slotermeer: Badmeester Keimpe. Lekker buiten op een groot terras met een leuke kaart. Een goede lunch al had ik nog wel een paar palingen extra gelust ;-). Gezellige tussenstop! Daarna door naar Groningen, wat extra info gehad waar dr sleutel te halen is en dan naar het appartement. Een mooie plek aan een gracht vlakbij de Martinitoren, wel op de 3e etage en met onze manier van ‘licht reizen’ een aardige operatie ;-). Maar wel een balkonnetje met uitzicht. De auto kan vlakbij in de garage, dat is hier wel betaalbaar. We bestellen sushi en poke bowls, verrassend goed!! Nog wat kleine boodschapjes en dan zit de actieve dag er weer op. Lekker douchen en chillen.

Ik blijk toch meer moe geweest dan gedacht en slaap vroeg en dan ook nog tot 7.30. Eerst rustig bijkomen en dan ga ik ff op pad naar een bakker en onderweg terug neem ik koffie mee. Heerlijk om in de binnenstad alles in de buurt te hebben en ik kom genoeg interessante tentjes tegen om te proberen! Later gaan we op pad en verkennen de binnenstad. Groningen is echt een leuke stad, mooi centrum. Eerst een lekkere lunch bij de Bakkerswinkel. We gaan ook naar het Groninger museum, de onderste verdiepingen zijn voor kunst en de bovenste over de oorlog, dat vind ik toch het interessantst. Het weer is inmiddels wel minder en via wat winkels gaan we terug. Thuisbezorgd heeft voldoende keus, wij gaan voor Vietnamees en de kids voor Surinaams. Genoeg over voor de lunch morgen.

De voorspelling voor vandaag was slecht dus we gaan naar de bioscoop. Het valt mee maar toch naar Pinocchio, leuke film. Daarna wandelen we via een omweg door het Noorderplantsoen terug, leuke wandeling. Florian gaat los met mijn oude camera, leuk om te zien! ‘s Avonds gaan we eten bij de Pastafabriek, best ok, weer ruim voldoende om ook nog van te lunchen.

Vandaag een rustig dagje, de 5 biertjes van gisteren voel ik goed ;-). Alice en ik gaan nog wel ff koffie drinken en boodschapjes doen. Voor morgen reserveer ik een bootje, ben benieuwd! ‘s Avonds gaan we eten bij de Branderij, lekker!! Daarna via een ruime omweg terug, komen we toch nog aan stappen. Morgen weer wat actiever!

De dag begint lekker rustig, ff koffie drinken en wat boodschapjes doen. Rond 13 uur gaan we naar de Reitdiephaven. Na een korte uitleg gaan we op pad, of beter het kanaal op! De haven uitkomen is toch lastiger, de boot gaat zo langzaam, max. 7km/u dat sturen ‘sloom’ gaat. Bij de eerste brug om de haven uit te gaan moet je op een knop drukken zodat de brugwachter de brug omhoog kan doen. Na een rondje lukt het, de brug staat wat langer open dan ze gewend zijn ;-). Dan de eerste grotere brug, er staat een stoplicht, schijnbaar niet voor ons en de brug is vrij laag, met twijfel toch door en het lukt. Hmmm dan heb ik het redelijk door, iedere brug kan je onderdoor al moet je soms bukken, check. De stoplichten zijn niet voor ons, check. We varen een leuk rondje door de binnenstad, af en toe wachten op andere, grotere, boten wachten en dan het bootje onder controle houden met wat meer wind. Ach het lukt ;-). Op de terugweg nog wat geinen met de boot door met Florian te ‘driften’. De laatste brug is weer de grootste uitdaging, de knop vinden we snel maar stilliggen en wachten lukt niet zo goed met de wind erbij (gewoon aan de kant vasthouden, mental note ;-)). We komen precies een goede tijd terug, het wordt steeds donker en kouder. Nog een kopje koffie in de haven en dan naar het appartement. Vanavond gaan we eten bij Javaans Eetcafe, helaas hebben ze de saté schotel niet, de rijsttafel dan maar ;-). Lekker, mag wat pittiger. Weer een dag voorbij!

As usual een rustig begin, ff koffie, brood en boodschapjes halen. Na de middag gaan we eerst naar de Drentsche Aa om een eindje te wandelen. Mooi gebied, jammer dat het weer wat minder is, de bewolking is toch jammer voor de foto’s. Na de wandeling snel naar het Gevangenismuseum, om 16 uur mogen we daar naar binnen. Museum is niets bijzonders. Als we klaar zijn ontmoeten we opa Wim en Harry. Gezellig op het terras en daarna gaan we met zijn zessen eten bij Piepers en Paupers. Leuk tentje met top frites! Ook leuke bediening. Een lekker frietje stoofvlees, bijna de Vlaamse kwaliteit! Daarna rijden we terug naar Groningen, morgen de laatste dag!

Voor vandaag beginnen we met het Noordelijk Scheepvaartmuseum, daar worden we rond 10 uur verwacht. Dus een beetje opschieten ;-). Het museum is best interessant maar in een uurtje zijn we er wel klaar. Dan natuurlijk eerst koffie drinken, zie ik Ben Woldring op het terrasje zitten, toch geinig. Voor Florian nieuwe schoenen regelen en dan is het alweer lunchtijd! De kids willen al heel de vakantie Subway, dus hup zij krijgen Subway, ik heb voor ons iets anders in petto! Na de Subway lopen we naar Mr. Dam voor een banh mi sandwich, een Vietnamees broodje met vlees, zoetzure groenten, koriander, peper, paté en sausjes, hier met eigen gebakken brood en dat proef je!. Ik kies grilled beef en Alice grilled chicken. Helaas kunnen we door Corona niet daar eten maar vlakbij kunnen we buiten zitten en het is lekker weer. Wat een top broodje zeg, het lekkerste en speciaalste van deze vakantie! Na de lunch willen de kids nog ff naar een ouderwets snoepwinkeltje, wat een keuze stress ;-). Daarna gaan de dames shoppen en Florian en ik foto’s maken, we gaan naar het dakterras van het forum. Onderweg halen we voor Florian een Sim dan kan hij ook mee appen ;-). Beetje Groningen verkennen door achteraf straatjes tot we er zijn. Helaas is het iets bewolkter dus kun je niet zo ver kijken maar het is een mooi gebouw en je zit er lekker. Alice en Rosalie komen er ook heen en dan gaan we terug naar het appartement. ‘s Avonds gaan we eten bij Da Vinci, een goede Italiaan. Eerst wat antipasti misti en dat blijkt een flinke verzameling te zijn! Florian vindt het maar niks die wil zijn pizza! 😉 Gelukkig komt die daarna al snel en onze pasta’s zijn goed, we delen een vongole en truffel pasta. Nog wat koffie na en dan terug naar de vlasstraat, er tegenover. Daar zitten we nog ff op ons balkon. De vakantie zit er op, nog een week thuis, in ieder geval nog naar de Efteling.

Comments are closed.