browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vakantie 2020, rondje NL, start Zuid Limburg

Posted by on juli 10, 2020

De vakantie van dit jaar is heel anders dan van te voren bedacht. Vorig jaar had Rosalie bedacht dat we haar Spanje zouden gaan, het noord westen was de bedoeling. Ergens in januari had ik die reis gepland, starten met een overnachting in Frankrijk vlakbij Poitiers en daarna een kleine week in de Spaanse Pyreneeen. De volgende stop zou een herhaal bezoek zijn aan een camping in Noja en als laatste een apartement in de buurt van Oviedo. We zouden daarna in een week naar huis rijden. En toen kwam Corona! Gelukkig kon alles nog geannuleerd worden en op een bepaald moment hebben we de knoop doorgehakt en een rondje NL geboekt. Onze eerste stop is in Zuid Limburg in Simpelveld in een huisje op een park net buiten Simpelveld.

Heel fijn om weer eens vrij te zijn, door Corona ging onze vakantie in de mei vakantie naar Londen en de Zuid Engelse kust ook al niet door. Dus sinds januari zijn op wat losse dagen na niet meer langer vrij geweest. Na al die maanden thuiswerken en veel videocalls is het erg fijn om weer ff vakantie te hebben.

Nog nooit zo relaxed aan de vakantie begonnen. Florian moet nog tot 12 uur naar school en ook Rosalie gaat nog even haar rapport ophalen. Wij kunnen op ons gemak inpakken. Rond 12.30 vertrekken we, eerste stop voor de lunch bij Fawaka, helaas alleen broodjes ter plekke te eten maar we nemen roti mee voor morgen. Daarna rijden we op ons gemak naar Simpelveld, nog ff koffie bij een McCafe en wat boodschapjes in Simpelveld. Ons huisje ziet er leuk uit, van alle gemakken voorzien en op een rustig park. Nu nog wat beter weer en dan lijkt het echt vakantie ;-). Na het uitpakken ff relaxen en spelletje Uno. Vanavond gaan we frietjes eten met zuurvlees, lekker. We wandelen via een omweg terug langs het spoor van de Miljoenenlijn. Morgen wordt het beter weer!

Na een goede nachtrust, had het schijnbaar nodig (van 21.30 tot 8 uur), begint de dag met een lekker zonnetje. Eerst nog fris maar dat wordt zo warmer. We beginnen relaxed en rond 11.30 uur wandelen we via een omweg naar Simpelveld. Ook nu gewoon de camera mee, hier moeten ook foto’s en een reisverslag gemaakt worden ;-). Het doel is een lekkere lunch op een terrasje. De wandeling is leuk en met de heuveltjes echt wel Limburg. Rond 12.30 staan we op een plein met 2 terrasjes, Florian kiest voor Bij Maxim. Met heel vriendelijke bediening, lekker op een terrasje en een top salade met gamba’s een top begin van de vakantie! Daarna nog wat boodschapjes, een ijsje en voor ons wat chocolaatjes. De wandeling terug is korter en met de zon erbij ook wat warmer. Nu met een korte broek op ons eigen terras, relaxen met een boek. Lekker!

We eten de Roti die we van Fawaka hebben meegenomen. Na het eten ga ik nog ff rondkijken, ik hoor iets wat lijkt op kleiduivenschieten, eens kijken of ik dat kan vinden. Het geluid blijkt van een schutterij avond te zijn. Na ff nieuwsgierig te hebben gekeken, vraag ik waar ze op schieten. Het blijkt een heel klein bolletje aan het eind van een stokje te zijn met een speciaal soort geweer en speciale munitie. De man legt uitgebreid uit hoe en wat van een schutterij, de materialen, wedstrijden, leuk om te horen! Daarna wandel ik weer terug.

De volgende dag gaan we naar Maastricht. Redelijk op tijd vertrekken we voor eerst het fotografiemuseum op ‘t Vrijthof. Niets bijzonders, het leukst zijn de platenspelers en aan de kids uitleggen hoe het werkt ;-). Er staat ook nog een soortgelijke bananendictatuur als ik had! Nostalgie, tjonge wat worden wij oud ;-). Daarna lekker op een terrasje op ‘t Vrijthof, we worden nog geattendeerd op Andre Rieu die een interview geeft ;-).

De kids willen nog naar een speelgoedwinkel, nergens te vinden in het centrum, alleen iets verder weg. Daar lopen we straks wel heen. Eerst nog wat rondwandelen en foto’s maken. We lunchen lekker bij een leuk tentje Zondag in Wyck. Dan wandelen we richting onze volgende stop, het Natuurhistorisch museum. Onderweg nog ff wat shoppen en ik sla deze keer goed in, uitverkoop hè ;-). Het museum blijkt erg leuk te zijn, interessante film erbij. We moeten echt vaker van die museumkaart gebruik maken, zo kun je gewoon snel er doorheen zonder schuldgevoel ;-). Ook Bèr is er, een Mausosaurus!

Na het museum wandelen we naar de speelgoedwinkel, blijkt nog best een eindje te zijn. Onderweg stoppen we nog ff op een terrasje, heerlijk zo vakantie vieren! Dan door naar de speelgoedwinkel. Gelukkig zij de kids zo klaar, ondertussen heb ik Chinees besteld. Zo wandelen we terug naar de auto via de Chinees. Rond 17.30 zijn we weer terug. Moe maar voldaan. De Chinees blijkt ok te zijn. Na het eten spelen we nog wat spelletjes Uno, Dobble en Beverbende. We maken zo’n kabaal dat onze overbuurman naar buiten komt. Geen idee of ie boos was maar zijn reactie werkt een stuk beter dan onze vragen aan de kids om niet te gillen ;-). Leuk dagje gehad!

Het programma voor vandaag is een wandeling naar een terrasje om te lunchen in Eys. Totaal zo’n 8 km. Het is lekker weer en het terrasje top! Het eten is ook goed. Vooral de terugweg is mooi, heen ook maar veel langs de weg. Terug gaat achteraf, door en langs weilanden. Genoeg gedaan zo! ‘s Middags gaan we nog ff boodschappen doen en we nemen meteen sushi mee. Relaxed dagje zo.

Vandaag gaan we naar het Continium museum in Kerkrade. Iets voor 11 uur komen we daar aan. Het is vooral een interactief museum, veel dingetjes om te proberen. We hebben gereserveerd voor de film van 12.30 dus we gaan op tijd lunchen. De film is mooi, het gaat over de aarde en we zien mooie beelden vanuit het ISS. Het doel is vooral bewustzijn creëren over de kwetsbaarheid. Indrukwekkend! Daarna gaan we weer terug naar het museum. De kids (en wij ook) vermaken zich prima. Na het museum gaan we nog ff Kerkrade in, terrasje maar de binnenstad is weinig bijzonders. Florian wil graag pizza eten, dus gaan we na de vroege lunch ook vroeg avondeten. Bij een grillroom, niets bijzonders maar wel zoveel dat we morgen ook nog pizza voor de lunch hebben ;-). Eens kijken wat we morgen gaan doen.

Vandaag staat Valkenburg op het programma, maar we beginnen op ons gemak. We gaan eerst met zijn tweeën koffie drinken in Simpelveld met vlaai natuurlijk. Lekker zo ff met zijn tweeën. We lunchen in ons huisje de pizza van gisteren. Daarna naar Valkenburg, puur uit nostalgie. En man wat is het onherkenbaar! Zoveel voller gebouwd, veel meer terras, de drukte viel nog mee, vraag me af hoe druk het zonder Corona is! Er is eigenlijk niet zoveel te zien dus na een terrasje en ff wandelen waren we zo klaar. kids nog wel wat ‘souvenirs’ ?, die moeten gewoon geld uitgeven! ? voor het avondeten halen we Surinaams in Heerlen. De salto was lekker, de nasi wat flauw. Vandaag was vooral het rijden leuk, vermijd snelwegen en je hebt leuke routes. Morgen alweer de laatste dag hier en het weer belooft niet veel goeds.

De laatste dag Limburg gaan we naar de bioscoop in Maastricht, het is een grijze miezerige dag. We lunchen daar en nemen wat lekkers voor vanavond mee. Zo alvast beginnen met inpakken en morgen via het Rijksmuseum naar Schoorl.

Comments are closed.