browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Weekendje Helsinki

Posted by on oktober 2, 2019

Een tijdje geleden werd bekend dat Alice naar een beurs in Helsinki gaat voor haar werk. Cool! Eens kijken of het mogelijk is om er een weekend aan vast te knopen! Na wat geregel om de kids ergens onder te brengen, boek ik tickets om vrijdag te komen. Leuk, een weekendje Helsinki!

Vandaag is het zover! Nadat Alice maandag is gegaan en ik een midweek alleenstaande ouder ben geweest, poeh als dat altijd zou zijn!, vanmorgen vroeg op om naar Schiphol te gaan. Florian is gisteren al naar Geertje en Mattijs gegaan om bij Evelien te logeren, dus dat was fijn! Rosalie nog wakker gemaakt voor school en nog een knuffel. Vooral bij Schiphol is het vrij druk maar nog tijd zat voor een broodje. Op naar Helsinki!

De vlucht verloopt voorspoedig, eenmaal in Helsinki loop ik eerst helemaal de verkeerde kant, terug en dan meteen het perron op om naar het centraal station van Helsinki te gaan. In de trein belt Alice en toevallig stapt ze daar net in met een collega,?makkelijk zo ?. Samen lopen we naar het hotel. De spullen kwijt en dan de stad in.

Eerst even wat kleins eten, er zit een Napolitaanse pizzeria om de hoek. We delen een truffel pizza, goed begin!! Daarna wandelen we naar de haven, het is lekker weer maar wat bewolkt. De stad is makkelijk te belopen, niet heel bijzonder qua highlights. Er is een markt bij de haven met ook maaltijden, lijkt niet heel bijzonder, eens kijken wat het wordt. We wandelen nog wat rond tot Alice koffie wil, op naar Starbucks. Lekker ff zitten en kijken. Daarna lopen we terug naar het hotel.

We besluiten Vietnamees te gaan eten. Blijkt een goede keus, de soep is goed en de maaltijd met rijstnoedels, salade, varkensvlees en loempia met dips ook. Daarna lekker rustig naar het hotel, deze dag zit erop.

We slapen best uit, lekker! Het ontbijt in het hotel is best ok, goed brood, beleg mwoah. Op pad, het is een beetje fris maar top om te wandelen met mooie blauwe lucht. Eerste stop de oude markthal bij de haven, leuke stalletjes met Finse etenswaren, veel rendier. Daarna wandelen we naar de nieuwe bibliotheek, mooi gebouw met een vies geurtje eromheen ?. Daarna gaan we ff koffie drinken en een vervolg plan maken, bijna lunchtijd ?. We hebben nog niet zo’n honger dus wandelen we verder en uiteindelijk vinden we een leuk tentje niet ver van het hotel. Een Filipijnse lunch, erg lekker en garlicky! Daarna ff chillen in het hotel, Alice is nog wat moe van de hele week op de IAEE. Tuurlijk val ik ook in slaap ?.

Na de siësta pakken we de tram naar Sibilius Monument en het park erbij. Onderweg nog ff ergens wat drinken en bij het monument is er helaas net een bus Chinezen gestopt. Straks nog eens proberen, wij wandelen naar het water en een klein schiereiland met allemaal boten erop. Als we weer terug lopen is het een stuk rustiger! Gelukkig. De terugweg doen we met een elektrische step. Dat is leuk! Alice vindt het maar niets maar het gaat goed, alleen op de kinderkopjes is het niet zo prettig. Het is dan alweer etenstijd, eerste idee is pasta, maar waar. Iets gevonden maar onderweg daarnaartoe komen we langs een tentje dat me vanmiddag al leuk leek, dat proberen we. Het is vol maar we krijgen toch een plekje. Erg aardige bediening! Het eten is top, vooraf ceviche op 2 manieren en als hoofdgerecht bavette en makreel, ook dit top. Dat was een hele verrassing om zo lekker te eten!!

Zondagochtend ga ik nog een ron)dje hardlopen, pittig, wel leuk langs plekken waar we nog niet waren geweest wel veel heuvels, dat dus het pittige ;-). Na het ontbijt inpakken en met de trein naar het vliegveld. Alles verloopt soepel, geen douane alleen security. We eten nog wat en dan gaan we aan boord, het weekendje zit er weer op. Het was leuk! Zo eerst de kids ophalen en dan naar huis.


Comments are closed.