browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Deel 2 van de vakantie, Gardameer Moniga del Garda

Posted by on augustus 3, 2013

De rit gaat goed, geen file, alleen wat drukker bij het verlaten van de tolweg. Daar merken we meteen dat we in een stuk toeristischer gebied zijn. Drukke reclameborden, bebouwing en veel verkeer. Wel, zo te zien, meer mogelijkheden qua eten ;-). Niet alleen pasta maar ook Aziatisch.

De camping is wat kleiner maar voelt een stuk drukker dan Il Collachio. Wel hebben we een plek die overal dichtbij ligt. Zwembad, winkel, restaurant en meer alles in 1 minuut te lopen.

Het zwembad is wat warmer maar Florian durft het nog niet aan. Na 2x neerzetten is hij er door. Hadden we dit eerder moeten doen? In het diepe gaat hij nog niet, wel vindt hij het leuk om Rosalie of mij erin te duwen. Dat gaat dus soms mis en dan valt hij er in. Hij klimt dan zelf snel weer op de kant, geschrokken. Meteen gaat hij er weer verder mee ;-).

Het is hier dus een stuk toeristischer en dat heeft ook wel z’n gemakken! We gaan een keer sushi halen en de kids Mc Donalds. Het is echt alleen het speeltje dat ze leuk vinden, eten doen ze amper. Helaas kunnen we niet internetten.

We gaan een dorpje bekijken, Valeggio. Het dorpje is niets bijzonders, de lunch is een onverwacht pareltje! We zitten op een leuk beschut binnenplaatsje en worden door ‘di Mama’ geholpen. Voor Florian een kussentje zodat ie hoger zit. We twijfelen tussen pasta’s, geen probleem we krijgen van beide een halve portie. De beste tortellini ooit! Heel dun en fijn, Rosalie lust niet alles maar zit nog wel een tijdje alleen de vulling op te eten met soepstengels. De vulling is een gehaktmengsel en de saus is volgens mij alleen boter met wat kaas. Top! De andere pasta is een dunne papperdelle met courgette en de bloem met saffraan. Erg lekker!

Op dinsdag komen de buren, John, Imke en Yaquin langs. Gezellig, we spreken af om later die week nog naar een water pretpark te gaan.

De rest van de week doen we weinig bijzonders. Natuurlijk zwemmen enzo maar geen tripjes naar stadjes. Het is erg warm en dat motiveert niet om te gaan bezichtigen. Ik ga wel ’s ochtends een paar keer hardlopen maar ook dan is het al heel warm.

De dag in het waterpark is heel erg leuk. Voor Rosalie maar ook voor Florian. Glijbanen en themabaden, onze held glijdt niet maar vindt het wel leuk om samen in een band door de lazy river te gaan. Wel zijn ze heel streng, je mag als papa niet mee in dingen die alleen voor kinderen zijn, beetje overdreven. Florian en ik worden nog gestoken door wespen, ineens zaten er een stuk of 10 om ons heen! Gelukkig valt het mee, Florian in z’n vinger en ik in m’n arm, beetje dik maar geen rare reacties. Op de terugweg vallen ze allebei binnen 5 minuten in slaap.

Op de camping halen we pizza’s en pasta. De laatste dag alweer. Morgen naar huis.

[xmlgm ngg_gallery=27]

Comments are closed.