browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lake Louise – Banff

Posted by on juli 22, 2019

Vandaag gaan we naar Lake Louise. Op ons gemak vertrekken we, effe videobellen met papa. Die wil de slideout wel zien, leuk om te laten zien. Eerst nog ff ontbijten bij het Blue Bird cafe. Leuk tentje, lekkere koffie en bagels en een flinke tosti voor de kids. Helaas is Alice nog niet ok, Rosalie wel. We doen nog wat boodschappen en tanken, dan op pad.

Eerste stop de Takakkaw waterval. Helaas begint het te regenen. De afslag naar de waterval is een mooie route, ik twijfel eerst nog of wij er wel op mogen, trailers mogen niet! Een eindje verder weet ik waarom, 2 haarspeldbochten, de eerste red ik bij de tweede moet ik ff steken met hulp van Alice. Leuke weg om te rijden maar hoe dichter bij de waterval hoe harder het regent! Echt balen. We vinden nog wel een parkeerplekje. Het is een natte bedoeling om bij de waterval te komen, met mooi weer zou dit prachtig zijn, nu ook maar je wil ook warm en droog zijn. Hopelijk lukken de fotos, met koude vingers is het toch lastiger fotos maken, wat vloek ik (meestal van binnen ?). We lunchen in de camper, misschien klaart het nog op, maar daar lijkt het niet op.

Het stuk na de lunch is niet ver naar de camping bij Lake Louise, eerst nog door het ‘dorpje’, wat een drukte zeg! Hier staat al dat het parkeren bij Lake Louise vol is! Hmmm die drukte maakt het toch wat minder. Op naar de camping, die is vol, maar gereserveerd in januari blijken we 1 van de mooiste plekjes te hebben. De camping is gigantisch, ook de plekken. Wij staan bijna achterin bijna aan de rivier, door de ruime plekken en de ruimte ertussen sta je hier wel erg mooi en nog stroom ook. Nu de temperatuur nog omhoog, het is hier nu 7 graden!! Morgen naar 17 en zondag naar 22. Nog wat de camping verkennen maar de kou en het zachtjes regenen helpen niet. Er is een wandelroute langs de rivier, morgen misschien. Vanavond op tijd naar bed (net of het anders wel laat is! ?).

Het is de koudste nacht tot nu toe, 3 graden! De slaapzakken hebben het goed gedaan. Om iets over 7 schiet ik wakker. We vertrekken al snel en voor 8’en zijn we bij Lake Louise. We zijn zeker niet de enigen, de parkeerplaats loopt al vol! Daar ontbijten we ook. Daarna wandelen we naar het meer en ik moet zeggen het ziet er prachtig uit! Die bergen/gletsjer op de achtergrond van het groen-blauwe meer, super! Van het betere weer merken we helaas nog niets, het begint weer te miezeren. Toch maar terug naar de camper, Lake Moraine dan maar. Helaas, parkeren vol, en het is nog geen 9 uur! Ik word er chagrijnig van samen met het weer?. Dan maar ff koffie drinken, in Lake Louise Village is het nog niet druk. Iedereen is wat kriegelig, tja dit weer en de drukte helpen niet ook al is het nog zo mooi. Alice is nog niet lekker dus na de boodschapjes voor de lunch, hotdogs, gaan we terug naar de camping. De verwarming weer aan, opwarmen, ff foto’s kijken en chillen.

’s Middags gaan we nog een eindje wandelen langs Bow River, helaas is een deel van de trail gesloten ivm het Bearberry seizoen, schijnbaar bessen waar beren op afkomen. We lopen de trail wel maar dan met wat omwegen en inperkingen. Het wordt ook wat warmer, de zon probeert door te komen. Morgen weer op tijd op om nogmaals Lake Louise te bekijken, hopelijk met mooi weer.

Dat is een afknapper, om 7.30 is de parkeerplaats al vol bij Lake Louise! Gelukkig gisteren al wat gezien. Terug naar het dorpje om te ontbijten en kijken wat we doen. We besluiten naar de overflow parking te rijden en met de bus naar boven. Daar aangekomen is het ook al flink druk, als ik ga kijken hoe het werkt zie ik een flinke rij staan bij de kaartverkoop en dat gaat langzaam! Zucht, we besluiten door te rijden naar Banff. Balen maar gelukkig gisteren al geweest, wat een afknapper zo. Reizen in hoogseizoen is soms echt klote. Ach ja, het wordt wel beter weer.

De rit naar Banff is vrij kort, we parkeren aan de rand van het dorpje en wandelen naar het centrum. Het blijkt een erg toeristisch plaatsje wat wel heel erg mooi tussen de bergtoppen ligt. We lunchen een top sandwich bij Squish. Poeh wat een drukte hier! Ondertussen ook vast wat campings geregeld voor na Banff, veel was al vol! Eerst gaan we naar een camping bij een pretpark, daarna naar een camping met zwembad bij Calgary.

De camping in Banff, Tunnel Mountain Trailer Court, is weer gigantisch ruim opgezet. Mooie plek met full hookup. Er rijdt een bus over de camping naar Banff, vanavond zo dus naar dorp. Ikzelf wandel nog ff over de camping, wat ligt die mooi zeg! En nu eindelijk met mooi en warm weer, dat helpt zeker.

’s Avonds nemen we de bus weer naar Banff. We gaan pasta eten bij de Old Spaghetti Factory. Best ok, maar kan beter. Nog ff wat kleine boodschapjes doen en dan de bus weer terug. De dag zit er weer op, wat vliegt de tijd toch.

De volgende ochtend begint met uitslapen en wakker worden in een stralende dag. Na het ontbijt beginnen we met een trail om de camping heen. Goed te doen en je bent echt midden in de natuur. Alleen het zuidelijk deel loopt langs de weg maar daar heb je dan wel weer een heel mooi uitkijkpunt over de vallei. We nemen de bus van 12.22 naar Banff, lekker lunchen.

De kids willen naar een foodcourt, da’s zo lekker handig, iedereen kan kiezen. Daarna gaan we wat souvenirs shoppen, Canada petjes voor Florian en mij en truien voor de meiden. Vanavond nemen we eten mee voor op de camping. De bus terug is flink vol. Als we gaan eten krijgen we een mooie show van een groep elk die de camping bezoeken!! Hoe gaaf is dat! Later die avond gaan we nog met Florian naar een sessie over het leven vroeger in een mijnstadje, Bankhead, interessant. Morgen vertrekken we naar een camping met een pretpark ernaast, Calaway Park, grootste outdoor amusementpark van West Canada, ben benieuwd!

Comments are closed.