browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Een weekendje New York

Posted by on november 8, 2011

Op vrijdagochtend vertrekken we voor een korte trip naar New York. Helaas met z’n tweeën, alleen mijn broer en ik dus. Om 11.30 vertrekken we naar JFK, met 30 min. vertraging. Gelukkig halen we dat weer flink in tijdens de vlucht. Om 14.15 landen we en 25 min. later staan we in een gigantische rij bij de douane. Dat duurt uiteindelijk 1 uur 45. Leuk hoor.

Dan met een ‘zwarte’ taxi naar ons hotel, Carter Hotel. Vlakbij Times Square, hier was ik wat huiverig voor. Recensies geven het hotel een 2, wel een 10 voor lokatie ;-). Onze kamer is een gerenoveerde op de 18e verdieping en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Gewoon okay en een schoon bed en nette badkamer. De lokatie echt super, 50m van Times Square.

De eerste avond blijven we in de buurt van het hotel, dus rond Times Square. We eten een hotdog, ik met ’the lot’, alles dus. Lekker met chili, zuurkool, relish, uitjes, mosterd en hotsauce. Lekker.

Een Street voor ons (42 Street) zit een mega bioscoop, daar gaan we later nog naartoe.

Omdat ik al eerder in NY geweest ben mag Ber zeggen wat we gaan zien en ik wat we gaan eten ;-).

De eerste avond doen we niet veel maar dan ons vergapen op Times Square. Het is volgens mij veranderd door meer een voetgangersgebied te worden. Hoe dan ook het blijft een spektakel om te zien. Daarna gaan we sushi eten bij Haku tegenover ons hotel. Lekkere sushi en wat over is nemen we natuurlijk mee. Dan is de dag voor ons voorbij. Om ca. 21.15 gaat het licht uit.

Natuurlijk zijn we vroeg wakker, zelfs met 6 uur tijdsverschil moet je nog wel effe wennen. Om 3.30 ben ik wakker, gelukkig slaap ik nog weer verder tot 5.45. Daarna blijven dommelen en Ber gaat al om 6.45 naar buiten. Uiteindelijk staan we om 7.45 bij de Starbucks voor het ontbijt. New York verkennen!

We wandelen langs 5th Avenue naar het zuiden. Stops bij het Empire State Building, super uitzicht op deze heldere maar frisse dag. Ook nog een mooie pet gevonden, leuk souvenir.

Natuurlijk moet er ook geshopt worden, ook voor thuisblijvers ;-). Voor Alice langs Victoria’s Secret.

We komen langs een leuke markt op Union Square, Ber proeft heerlijke warme druivensap ;-), niet dus. Mooie markt van boeren uit de omgeving met meestal biologische spullen. Helaas kan ik die niet meenemen! De supermarkt komen we later nog.

We lopen verder naar het zuiden en gaan op zoek naar de Apple Store. Met de gunstige dollar is het leuk shoppen hier. De winkel ligt in SoHo, een leuke buurt om doorheen te struinen. Mooie iPad en iPod en zo’n Apple Store is toch wel een aparte winkel, vrij minimalistisch en toch erg druk. Mooi spul allemaal!

Voor de lunch gaan we bij Carls Steaks een cheesesteak eten. Toppertje, de kaas smelt anders dan de onze waardoor een soort saus ontstaat. Lekker.

We willen ook nog over de Brooklyn Bridge wandelen maar dat lukt dus niet omdat er een demonstratie oid overheen komt. Daarom dus maar met de metro naar Battery Park om de Staten Island Ferry te nemen. Hier een prachtig uitzicht over de skyline van Manhattan. We gaan ook meteen weer terug.

Dan is het inmiddels 17 uur en willen we effe terug naar het hotel. Voor de ervaring nemen we een taxi, voor de tijd hoef je het in ieder geval niet te doen ;-). Ach we hebben in een gele taxi gezeten.

Vanavond gaan we naar de film maar eerst wat eten. Mexicaans van Baja Fresh. Lekker spul, ik een burrito en Ber quesedillas. Buiten gaan we ook nog op de foto met Minnie en Elmo.

De film is het laatste deel van Harry Potter, op de heenweg net het een na laatste deel gekeken. Nu dus in 3D, de beste Potter film wat mij betreft.

Om 22.15 gaat het licht weer uit met zere voeten en kuiten ;-).

Hop de laatste dag begint om ongeveer 7 uur. Vandaag wil ik in ieder geval nog wat boodschappen doen bij een supermarkt. We gaan eerst weer ontbijten bij Starbucks en wat surfen, Ber geniet van z’n nieuwe iPad :-). Daarna lopen we richting Central Park, het is vandaag ook marathon dag. Daar merken we wat van als we bij Central Park komen.  De politie is bezig met de afzettingen van het parcours. Het kriebelt wel een beetje, zo’n marathon moet ik ooit ook maar eens gaan lopen!

We kunnen dus niet echt Central Park in, een klein gedeelte is maar open. De supermarkt zit aan de Upper West Side, mooie buurt! De supermarkt is nu eens niet ruim opgezet ;-). Echt mutvol staat ie met stellages en dat over 2 verdiepingen. Ik slaag goed voor de boodschappen. Straks thuis weer hotwings maken, een steak met knoflookzout en goede salsa voor bij mijn favoriete zelfgemaakte taco’s.

We lopen terug naar het hotel om uit te checken en de koffers in te pakken, nu is ie een stuk zwaarder dan op de heenweg ;-). Rond 11 uur checken we uit en nemen de metro naar Brooklyn Heights. Da’s een leuke buurt net over de Brooklyn Bridge waar we wat rondstruinen en dan wandelen we over de Brooklyn Bridge terug.

Lunchtijd inmiddels en op naar Shake Shack, daar gaan we voor de hamburgers en frites. Een top cheeseburger met lekkere curly fries, Ber neemt de cheese fries maar da’s toch echt niet aan ons besteed. De hamburger is super! Daarna ff rustig aan doen bij een Starbucks waar ik wat Whatsapp met het thuisfront.

Dan op naar Chinatown en Littly Italy, hier is het voor het eerst echt druk op straat. Typisch een chinatown sfeertje al hoor ik hier wel heel vaak ‘Cheap watches!” ;-). In Littly Italy een oosterse voetmassage, fusion buurtje zullen we maar zeggen :-). Op Union Square gaan we nog ff op een bankje zitten en dan nemen we de metro terug naar Times Square. Nog ff langs de Toys ‘r Us, een gigantische speelgoedwinkel! Iets voor de kinderen kopen doe ik toch maar niet, te veel, te groot, te druk, sorry Rosalie en Florian.

Dan is het 17 uur en nemen we een taxi bij het hotel naar het vliegveld. Daar hebben we te maken met vriendelijkste douane meneer ooit!! 😉 Niet dus, wat een zak hooi zeg, maar we mogen dus wel terug ;-).

We eten nog wat en dan wachten tot we in mogen stappen, gaat uiteindelijk vrij snel. Erg moe stappen we in en we slapen allebei zo’n 4 uur van de 6 uur terug. Dat gaat lekker snel dan.

Een top tripje wat wel 1 dagje langer had mogen zijn maar zeker de moeite waard was.

[xmlgm ngg_gallery=21]

Comments are closed.