browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nog een paar dagen Singapore

Posted by on juli 31, 2018

De reis vanuit Langkawi naar Singapore verloopt weer soepel. Alleen wat lang wachten voor International gate opent. Het is maar 1,5 uur vliegen, het taxiën na het landen naar de gate duurt best lang, best groot dat Changi vliegveld! Weer de kaartjes invullen en met kinderen mag je sneller door de douane via een priority poortje ?. De overgebleven ringitts gewisseld voor Singapore dollars en de bagage is er, die is er dan ook snel, soepel hoor, dit vliegveld! Effe pinnen en een taxi in, die wordt je toegewezen. Het gaat hier allemaal on-Aziatisch efficiënt! In ca. 50 minuten na landen zijn we bij ons hotel voor de komende 3 nachten, het Destination Beach Hotel. Inchecken en tassen naar boven en eten.

Tegenover ons hotel zit een food centre. Genoeg keus, wij gaan voor een Claypot Rice Chicken, lekker! De kids frietjes en satay, zoveel stalletjes? Genoeg of eerder teveel keus. Daarna nog even een simkaart regelen, goedkoop hier! Ook natuurlijk ijsjes enzo. Dan naar bed en slapen, morgen op pad.

Ontbijt natuurlijk bij Starbucks. Daarna kopen we een ov pasje en de MRT (metro) is een eitje. Eerste stop Little India. Een leuke, kleurrijke wijk met natuurlijk een hoop ‘troep’ winkeltjes. De muziek en geuren is erg leuk, totaal niet wat je gewend bent. Het is bewolkt, niet zo heet maar zweten doe ik toch. We drinken nog wat en gaan dan naar Chinatown. Verrek hier is parfum wel wat goedkoper, een kadootje voor onszelf een mannen en vrouwen geurtje! Ik durf niet naar de camera spullen te kijken ?. We lunchen in het Chinatown Food Complex, een gaga foodcourt! Teveel keus hier, waar te beginnen! Hier zit ook een michellin ster stalletje, maar die rij is echt te lang! Het eten is ok, de ervaring leuker ?. Het miezert wat maar we lopen richting een museum via een luxe winkelcentrum Clarke Quay. Singapore is een moderne, nette stad, Downtown veel hoogbouw en de wijken er omheen authentieker. Niet echt iets wat er heel erg uitspringt.

’s Avonds eerst lekker eten bij ‘onze’ food court. Thaise Laab, Thaise nasi en Kolo Mee, lekker! De kids gaan weer los aan satay, komkommer en frietjes. In het donker gaan we naar de Esplanade, mooi uitzicht op Marinabay en skyline downtown, leuk foto’s maken en we zien ook de luchtshow nog. Dit was wel echt mooi! Moe komen we rond 22 uur weer op onze kamer. Lezen en slapen!

De laatste volle dag in Singapore. We beginnen op ons gemak, the usual. We gaan naar een museum, Asian Civilizations. Best interessant maar na een uurtje wel klaar. Lunchtijd, doel is Maxwell Food Centre, iedereen begint honger te krijgen dus misschien toch iets dichterbij. Hmmm lunchtijd is heel druk, de eerste foodcourt geen plek, de tweede ook niet, toch doorlopen naar het plan. Ook weinig plek maar uiteindelijk vinden we plek. Yes! We eten lekker, kids weer satay, wij panfried dumplings en Chicken Rice. We besluiten dan terug te gaan naar het hotel, nog ff zwemmen en chillen. Singapore is niet een heel bijzondere stad met heel duidelijke highlights, winkelen kan heel goed, eten is overal.

Die avond gaan we weer bij Golden Mile eten, helaas is de satay stal dicht, frietjes, kippenvleugels en een hamburger voor de kids en wij weer Thais, dat is duidelijk onze favoriet hier! Deze keer Mango salade, kip met basilicum en rijst, en crispy pork met Kailan en rijst, top! Daarna wandelen we via het Thaise centrum terug.

De laatste dag, vanavond om 23.55 vliegen we terug naar Amsterdam. Vandaag beginnen we rustig, ontbijt en daarna inpakken. Bagage opslaan bij de receptie en wij gaan naar Sentosa Island, een kunstmatig eiland met allemaal entertainment, pretpark, casino, aquarium, etc. Wij willen naar Adventure Cove, een water park. Leuke afsluiter voor de kids en ook wel ons. Een Grab brengt ons er naartoe, handigst voor de heenweg. Het weer is helaas niet goed, koud natuurlijk niet ?, maar zachtjes regenen en zwemmen past wat minder bij elkaar ?. Ach ja, we zijn niet vroeg en helaas zijn de cabanas bezet. Door het weer is het wel wat rustiger, nergens hoeven we lang te wachten en ook ligbedjes zijn er genoeg. Het park ziet er mooi uit, de kids vermaken zich best, glijbanen zijn leuk maar de topper voor de kids is het Splashworks bad, een soort parcours met klimmen, touwen, evenwichtsbalk, bellen en diep water. Ik vond de lazy River leuk, lang en leuk afwisselend rondje met ook grotten, aquarium enzo. Tegenvaller is de lunch en de prijzen in het park, ach ja laatste dag. Na 16 uur gaan we maar eens douchen en terug naar het hotel. Deze keer met ov, gaat lekker soepel. We eten voor het laatst bij Golden Mile Food Center, helaas is onze Thai dicht, gelukkig een andere wel. Lekkere BBQ vlees salade een okay kip met basilicum en een top boneless chicken rice, goede afsluiter, ook gelukkig nog satay voor de kids.

Een luxe Grab naar het vliegveld. Even dit afmaken en dan is de vakantie afgelopen want de vlucht van 12-13 uur tel ik niet meer mee als vakantie ?. Op naar de volgende vakantie!

Comments are closed.