browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Een weekje Belgisch Limburg

Posted by on april 2, 2011

Het is alweer even geleden dat we weg zijn geweest. Rosalie is bijna 5, dus nog één keertje buiten de schoolvakanties weg. We twijfelde tussen het Hof van Saksen en ergens in Belgie. Park Molenheide is het geworden, strategisch tussen Maastricht en Hasselt (Plopsa Indoor) in.

Het park ziet er goed uit, op een erg rustige plek. Ons huisje ziet er erg nieuw uit, helaas niet heel dichtbij het ‘centrum’, wel lekker ruim.

Helaas is op dinsdag de recreatie dicht, raar hoor! We gaan dus maar naar Helchteren. Daar lunchen we lekker. Top hoor in België. Daarna nog wat boodschapjes in de supermarkt. Ook dat is zoveel bourgondischer dan thuis.

Naast het park zit een wild- en wandelpark, daar gaan Rosalie en ik nog ff naartoe.

’s Avonds eten we een lekker Bels frietje stoofvlees in zo’n nette frituur! Ja friet bakken kunnen ze wel. Florian heeft ook meer zin in de frietjes dan in zijn hapje!

Gelukkig is op woensdag wel alles open. Rosalie en ik gaan al vroeger, Florian doet eerst nog een dutje. Het zwembad heeft 2 mooie kinderbaden met de dwergen, verder nog 4 glijbanen en een baantjestrekbad.

Florian komt met mama een uurtje later. De eerste keer zwemmen, hij kijkt wat bedenkelijk ;-). Rosalie neemt hem op sleeptouw in zijn band.

’s Middags gaan Rosalie en ik naar de binnenspeeltuin. Echt een hele mooie met een bioscoop, klimtoestellen, zandbak, ballenbak, trapautos en nog veel meer.

Op donderdag gaan we eerst naar Hasselt. Het is niet zo’n mooi weer, dus eerst paraplus scoren. Op de markt wat warms drinken en een warme wafel voor Rosalie. Die geniet er volop van, België kan niet meer stuk voor haar ;-). We lunchen super bij een noedel restaurant, wij noedelsoep en gebakken noedels en Rosalie sushi (en Florian stukjes cracotte). Op de terugweg nemen we wat lekkers bij de traiteur mee.

Terug in het park gaan Rosalie en ik weer zwemmen. Druk dagje!

Dan het zit er al weer op, veel te kort zo’n midweekje! Aanrader is het wel, België en Molenheide!

[xmlgm ngg_gallery=19]

Comments are closed.