browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Een weekje Hof van Saksen

Posted by on september 19, 2010

Deze (na)zomer nog lekker een weekje weg. We twijfelden tussen de Belgische kust en het Hof van Saksen. Het weer maakte de keus makkelijker.

Het Hof van Saksen is een wat luxer vakantiepark. Luxer qua huisjes, vermaak en het belangrijkst, qua eten! De verwachtingen zijn hoog!

Zo’n 1 1/2 uur rijden, met 2 slapende koters op de achterbank (op een klein stukje na, ff speenpauze ;-)), een eitje. Aankomst op het park is goed en snel, ziet er mooi uit. Wat het eerst opvalt is het grote aantal SUV’s.

Bij inchecken reserveren we meteen voor het diner bij Al Fresco, het buffet restaurant, maar dan wel kwaliteit, ik ben benieuwd!!!

Het huisje ziet er mooi uit met leuke keuken, ruime slaapkamers (4 persoons, met gemak 6 persoons).

Dan gaan we eten, op naar Al Fresco. We krijgen een krappe plek, maar met wat schuiven staat Florian onder handbereik naast ons. Wat het meest opvalt is dat er zoveel jonge gezinnen zijn! Aangrenzend Al Fresco is een speelkamer voor de kinderen, alleen vanuit het restaurant te bereiken, dus de kids kunnen niet weg.

Een buffet dus……. Eerst met Rosalie kijken, er zit een gedeelte bij voor kinderen met een mini automatiek. Rosalie gaat dus voor nuggets en frietjes.

Voor ons zijn er als voorgerecht soepen, mini glaasjes met verschillende dingen als haring met bietjes, garnaaltjes met appel, etc.

Als hoofdgerecht is er vers gebakken biefstuk, roodbaars, sliptong, entrecote en nog kip en varkensribben. De bijgerechten zijn broccoli, gratin, krieltjes, sla, rijst pilav, spaghetti.

De kwaliteit is top, zeker de vers gabakken vis en vlees zijn super. Lekker gegeten en ook nog lekkere toetjes, crème brulee met fruit voor mij. Enig minpuntje is de prijs, het is niet goedkoop, kinderen t/m 4 zijn gratis, daarna 17,50 en volwassenen 29,50.

De dag erna is het echt super slecht weer, wat we verwachtte, maar is toch niet leuk. We gaan dus lekker zwemmen. Mooi zwembad en lekker warm. Een kinder gedeelte dat extra warm is, een wat dieper deel en nog een baantjes zwembad. Er is ook nog een wildwaterbaan, daar zijn we 1 keer vanaf geweest maar is te spannend voor Rosalie.

Na het zwemmen lunchen we in het Grand Café en dan gaan Rosalie en ik naar Harrewar, indoor amusement. Speeltuin, knutselen, bouwen, verfen, plakken, Rosalie gaat los!

De rest van de week gaan we vaak zwemmen en naar de speeltuin. Overdag zijn daar ook knutsel-, bouw-, tekenclubs. Rosalie vindt het prachtig.

Grootste minpunt van het Hof van Saksen is het personeel. Allemaal vrij jong en weinig pro actief en gewoon te weinig in aantal en in ervaring. Kan af en toe vrij irritant zijn.

Leuk weekje en we komen zeker een keer terug.

One Response to Een weekje Hof van Saksen