browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Laatste deel in Maleisië, Langkawi

Posted by on juli 24, 2018

De vlucht is maar een half uur, dit keer gaat regelen van de auto sneller dan de bagage ?. Als die er is lopen we naar de auto, iets grotere Toyota Vios deze keer. Op naar Fuuka Villa, ook daar alles supersnel. Het is een mooi huis, 2 slaapkamers, flinke woonkamer en zelfs volledige keuken! Mooi klein complex, 2 villa’s en dan nog 4 kamers (halve villas), mooi zwembad met fijne ligbanken. Het is iets over 18 uur, eten. We gaan Nasi Kandar eten, helaas niet zo lekker als in Georgetown. Dan nog ff wat boodschapjes, drinken enzo. Kids nog ff zwemmen en dan chillen, douchen en zo slapen!

Helaas is Alice is vannacht misselijk geworden, overgeven. Ik later ook, maar diarree, hmmm balen! Ik gelukkig niet ziek, Alice is echt niet lekker. Hopelijk maar een dagje. Kids gelukkig niets, die hadden wat anders gehad. Vandaag dus maar een rustig dagje. Kids willen ontbijt en geen Starbucks, nee die willen naar Old Town White Coffee, Maleis ontbijt van roti canai en curry met extra roti ?. Ik hoe niets te eten, alleen drinken, cola met ijs, grote Iced Caramel Macchiatto als we teruggaan. Effe nog wat crackers voor Alice en vezel koekjes ?. Op naar het zwembad, nu heerlijk voor de kids alleen, lekkere ligbanken met kussens onder palmbomen.

’s Middags feest voor de kids, Mc Donalds. We voelen ons beide nog steeds niet lekker. Iets beter, ik neem een hamburger, kijken of dat goed gaat. Voor Roosje wandelen we nog naar de Starbucks voor een Iced Caramel Macchiato en Florian een ijsje van de Mc. Verwende nesten ?. Vanavond bestellen we pizza, een kids eet dag ?.

Gelukkig zijn we na een goede nacht weer opgeknapt. Vandaag gaan we naar het wildlifepark. We rijden ook langs een plek waar we 8 jaar terug zo lekker hadden gegeten, daar gaan we lunchen. De kids vinden het park schitterend, ze kunnen zelf de dieren voeren en er mee op de foto. Leuk gedaan dat park.

Lunch dus in dat grote winkelcentrum. Helaas hebben ze niet de mangosalade. We eten lekker, soto en bakso soep, wel goed zo’n lichte maaltijd naar zo’n leegloop gisteren ?. Kids sate en bakso stokjes met rijst. Daarna terug om te chillen en zwemmen.

De volgende dag regent het flink de hele ochtend, met de auto op pad naar de Starbucks en een verdieping hoger de kids roti canai. We rijden daarna maar naar Kuah om naar de Langkawi Fair te gaan. Dat is tegenvallend, veel is dicht. In ieder geval droog wandelen want het regent nog steeds. Na de Koreaanse lunch, die niet lekker was, laatste keer Koreaans!, gaan we weer op pad. Het is droog en het wordt mooi weer, dan maar kijken of het zicht goed is om naar de Skybridge te gaan met de kabelbaan. Ja hoor, zelfs wel mooier met wat laaghangende kleinere wolken. We kunnen meteen doorlopen had gelezen dat dat wel eens anders is, nog ergens goed voor zo’n slecht weer ochtend. De uitkijkpunten zijn al mooi op de eerste stop met de kabelbaan, en bij de eindstop heel mooi uitzicht! Nog een pittige wandeling om bij de Skybridge te komen. Mooie plek! Daarna gaan we terug naar het huisje, nog ff zwemmen en dan eten. Leuk dagje zo.

Zaterdag begint weer lekker rustig, we komen langzaam op gang ’s ochtend. Pas om 11 uur zitten we aan het ontbijt, het is vakantie! We willen vanavond wel op tijd gaan eten bij een populaire Japanner, op tijd omdat we niet gaan reserveren. Eerst nog naar een waterval, ff foto’s maken. Het ritje er naar toe is al leuk, parkeren en een korte stijle wandeling naar de waterval. Erg leuk, je kunt er ook zwemmen. Leuk foto’s maken daar. Met de kids zwemmen en een paar keer springen vanaf een rots. Als we zowat klaar zijn begint het te zachtjes te regenen, teruglopen lukt nog, vlakbij de parkeerplaats gaat het weer los. Gelukkig kunnen we schuilen bij de winkeltjes. Duurt maar kort. Onderweg terug lunchen we bij ons vorige hotel, helaas hebben ze de Chicken Rice niet, balen! Mangosalade en Fried Rice dan maar.

Weer terug ff dutje doen en redelijk op tijd naar de Japanner. Dat is echt lekker, top sushi en top Unagi (paling), leuk voor de laatste avond op Langkawi.

’s Morgens rustig aan ontbijten en dan inpakken, om 17 uur vliegen we naar Singapore. Vanmiddag eerst nog een rondje rijden en leuke uitkijkpunten bekijken. We rijden Gunung Raya op, de hoogste berg van Langkawi, hopelijk mooi uitzicht. De rit alleen al is erg leuk, het ziet er bewolkt uit, helaas geen volledig zicht. Wel nog wat mooie uitzichten en foto’s. We lunchen bij een goed nasi campur restaurant, lekker maar niet zo lekker als onze rames. Wel alleen al leuk om daar met zoveel locals te zitten. Dan naar het vliegveld, auto terug en bagage enzo wegbrengen. Helaas nu een keer wat langer wachten bij de internationale gate. Nu wachten op onze vlucht over dik 30 minuten, ff dit plaatsen en de foto’s erbij. Volgende bericht uit Singapore.

Comments are closed.