browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Het zit er weer op

Posted by on september 16, 2003

Dag Allemaal,

Nou de vakantie zit er weer op. Het was een erg leuke vakantie, natuurlijk te kort maar het is geen straf om naar huis te moeten.

De laatste dagen Tokyo waren erg leuk. We hadden onze bedenkingen over Japanners maar degenen die je tegenkomt in Australie, de megadrukke miertjes, zijn niet degenen die je tegenkomt in Tokyo. Het is wel druk enzo, maar leuk druk. Misschien niet in de spits Het zijn erg beleefde en correcte mensen, die alle moeite doen om je te helpen. Gisteren nog een
dagtrip naar Mount Fuji en Hokane gehad, erg leuk/mooi en de japanse gids kon geweldig vertellen in zijn houtje-touwtje engels, erg interessant en erg goede grappen (moest je bij zijn )

In het vliegtuig vanuit Cairns naar Tokyo zaten we naast een Amerikaan die in Japan werkte. Die vertelde dat als je de weg niet weet en je met een kaart op straat staat, ze uit zichzelf naar je toe komen. En dat gebeurde ook, je hebt alleen niets aan een kaart want straten hebben zelden een naam, behalve de grote doorgaande wegen. Zoeken naar eettentjes/winkeltjes hoef je hier dus niet te doen. Gewoon de metro in, rondwandelen en weer een metro in om naar de volgende plek te gaan. Gelukkig zijn de stations wel ook in alfabet tekens aangegeven.

Uit eten kun je alleen bij restqaurants die een kaart in alfabettekens hebben, of een uitstalling hebben van wassenbeeldjes van de gerechten. Sushi kan gelukkig wel want daar kun je de namen van naar de sushichef roepen en die ken ik wel :::::::)))))) Eten was wel zoals verwacht, lekker dus, jammer alleen dat je niet overal kan gaan zitten, voor de volgende keer dus een
beetje Japans leren want op mn aregato (dankje) en sayanora (tot ziens) kreeg ik maar weinig reacties. Dus of ze verstonden me niet of ze gebruiken het anders of ze vinden het heel normaal.

Onze conclusie is dat Australie erg op Amerika lijkt, alleen groter en veel minder druk. De mensen zijn ook wat relaxter, maar ze zijn net zo bang voor liability als Amerikanen (onze duik/snorkel ervaring). Graag zouden we nog een keer langs de noord/west kust gaan, maar het schijnt dat de afstanden nog groter zijn. Dus dan ga je of langer of je selecteert een kleiner stuk.

Dat hadden we nu ook moeten doen. Brisbane – Cairns was goed geweest,al hadden we Sydney niet willen missen.

Tja en Japan, dat is een lastig land om in te reizen met de kanji tekens en het gebrekkige engels van de meesten. Maar het lijkt me megagaaf om daar een auto te huren en door Japan heen te crossen.

En het duiken, nou Gert, Joeri, Tim, wanneer gaan we naar Egypte?

Nou tot binnenkort allemaal.

Groeten,
Marco & Alice

Comments are closed.