browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Relaxen op Penang – Batu Ferringhi

Posted by on januari 21, 2010

Vanuit Cameron Highlands vertrekken we naar Penang, Batu Ferringhi om precies te zijn. Ons hotel ligt aan het einde van het plaatsje, het Bayview Beach Resort.

Het is een groot hotel met verschillende restaurants, groot zwembad met een mooie tuin eromheen, van alles. Onze kamer is weer een gigantische 2 kamer versie. Ruimte zat dus.

We gaan eerst zwemmen en eten wat bij het zwembad, da’s vakantie ;-), lekkere satay stokjes.

’s Avonds gaan we het dorpje in en vinden een leuke foodcourt. Iets bestellen bij een stalletje, tafelnummer doorgeven en dan komen ze het naar je tafeltje brengen. Rosalie leeft zich uit met de stokjes saté, Alice haalt Indiaas en ik ga voor wan tan mee. Daarna proberen we nog de fried oysters maar dat vinden we niet lekker.

Op de terugweg is de avondmarkt volop bezig. We krijgen weer zoveel leuke reacties op Rosalie, “Zijn die krullen echt?”. We kopen 2 zonnebrillen, echte Prada en nog een merk ;-).

De volgende dag gaan we lekker relaxen bij het zwembad. We bestellen eten, lekker satays en nasi met wat gerechtjes. Heerlijk om zo te eten. Daarna wil Alice een voetreflex massage maar de masseuse ziet dat ze zwanger is en dat mag dan niet. Dan mag ik dus, erg fijn zo’n voetmassage.

Rosalie heeft een meisje gevonden om mee te spelen, Demi. Da’s wel leuk en wij maken een praatje met de ouders.

Dan een dagje met de auto het eiland verkennen. Eerst stoppen we bij een vlindertuin, deze is een stuk uitgebreider en Rosalie vindt het weer prachtig. Daarna staat een stop bij een waterval op het programma, helaas staat deze droog.

De weg die we rijden is leuk genoeg als attractie. We rijden een mooi rondje Penang. Onderweg nog een korte stop bij een tempel en daarna rijden we door naar Georgetown. Daar komen we in een file bij een school terecht, wat een zooitje zeg. Overal auto’s gewoon op de rijbaan van ouders die hun kroost komen halen, dan zou ik toch iets anders verzinnen ;-). We lunchen in een winkelcentrum, lekker weer. Koreaans, eerste keer lekkere kimchi.

Terug bij het hotel gaan we nog lekker effe zwemmen en reserveren we een tripje voor morgen. We gaan met een bootje naar Monkey Beach, aapjes op het strand dus, waar je alleen met de boot kan komen. Ben benieuwd!

’s Avonds gaan we voor het eerst westers eten, maar dan ook echt westers! 🙂 Naast ons hotel zit het Hard Rock Hotel met natuurlijk bijbehorend café. We eten wel lekker maar voelen ons wel wat vatsig en schuldig ;-). Ach afwisseling is altijd goed, morgen Gurney Drive, de ultieme foodcourt zeggen ze.

Deze dag gaan we natuurlijk eerst ontbijten, ze hebben hier zelfs pindakaas ;-). Goed voor de afwisseling. Na het ontbijt gaan we met de boot naar Monkey Beach. Half uurtje varen, vooral vanaf zee ziet het er mooi uit met de palm/kokosbomen enzo. Hier zien we ook de drukte van Penang, veel plastic flesjes enzo op het strand, da’s wel jammer. De aapjes zitten er gelukkig ook, zelfs een baby aapje.

De zee hier is lauw, warmer dan het zwembad. Helaas is het water rond Penang troebel en dus niet om te snorkelen of duiken, dat moet dus wachten tot Langkawi.

Als lunch krijgen we een bbq van verse vis, gamba’s, kip en wat sla en fruit. Vooral de vis is lekker, als die vers is kan het eigenlijk niet mis.

Na het tripje gaan Alice en Rosalie siësta houden en ik ga bij het zwembad wat lezen.

’s Avonds gaan we dus naar Gurney Drive. We parkeren in een winkelcentrum en lopen naar de foodcourt die buiten zit. Deze is heel groot maar heeft helaas veel van dezelfde stalletjes, wel is het gewoon leuk om te zitten met zoveel drukte om je heen. We eten wel weer lekker met satays, nasi en noedels.

De een na laatste dag op Penang alweer, wat gaat de tijd toch snel. We besluiten het lekker rustig aan te doen met als enige inspanningen het zwembad en wandelingen om te eten ;-).

Voor de lunch gaan we tegenover het hotel Indiaas eten. Wij nemen naan met knoflook, tandoori kip, tikka masala en spinazie in een saus. Erg lekker allemaal met echt gigantisch veel knoflook (niet voor niets zo lekker ;-)). Voor Rosalie bestellen we pasta. Daarna weer naar het zwembad waar Alice voor het eerst Uk2 (we moeten nog een leukere naam verzinnen) voelt, denkt ze…. Spannend.

’s Avonds gaan we weer naar de avondmarkt en we eten bij een foodcourt aan het strand. Dit is een foodcourt met bediening én bestelling aan tafel, meestal is het alleen bediening aan tafel. Hierdoor krijg je dus 5 man rond je tafel en 5 menukaarten, beetje onrustig uitzoeken zo. Maar ik ben het al gewend om te negeren, moet je wel met de taxi’s, marktlui, restaurantgastjes, trishaws, etc. die iets van je willen ;-).

We eten weer lekker, deze keer echt pittig maar gelukkig wel te doen. Rosalie doet zich weer te goed aan de satays met rijst en komkommer, da’s echt de favoriet. Gingen we een keer frietjes eten at ze amper wat!

Daarna halen we wat sjaals, jurkjes Rosalie, souvenirs en zonnebril, met pingelen. Het kost hier geen drol maar wat hebben ze een hoop troep. Op de terugweg nemen we eenmooi verlichte trishaw (fietskar), Rosalie vindt vooral de toeter (als een sirene van politie) leuk, die wordt gebruikt bij oversteken enzo.

De laatste dag Penang gaan we shoppen, een mooi winkelcentrum dat niet te groot is. Alice slaagt goed met zwangerschapskleding en ik met nieuwe sandalen en slippers. We lunchen super bij een Japans restaurant en Rosalie met frietjes en een hamburger.

Op de terugweg merk ik dat ik echt al als een Maleisiër rijd ;-), niet letten op lijnen en verkeer aan alle kanten verwachten. Het valt best mee als je dat maar weet. Vooral de brommerjes zijn irritant want die komen echt overal vandaan! Eenmaal thuis zal ik wel weer flink moeten wennen aan rechts rijden enzo.

’s Avonds gaan we wat luxer eten bij Eden, een Chinees seafood restaurant waar ze van alles vers in aquaria hebben. Rosalie vindt het prachtig en stuitert bijna langs de visjes, garnalen, kreeften ean wat nog meer. We eten ook super en Rosalie vindt de crispy eend het lekkerst. Super eetdagje ;-).

[xmlgm ngg_gallery=17]

Comments are closed.