browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De reis naar Singapore – Johor Bahru

Posted by on juli 7, 2018

Na een goede nacht in het van der Valk hotel kunnen we naar Schiphol. De bus gaat vlotjes en we hebben echt weinig bij ons, 2 weekendtassen en 4 stuks handbagage, netjes! Zelfs de dame van Singapore Airlines kijkt op als we maar 2 stuks inchecken met z’n vieren ?. Alles loopt eigenlijk soepel, alleen de kids die af en toe steggelen. Bagage zo weg, security lopen we ook bijna meteen door, wel druk maar het loopt allemaal door. Paspoort check duurt eigenlijk het langst, maar dan zijn we ook meteen klaar. Ontbijt bij de Mc Donalds en dan wandelen we op ons gemak naar de gate.

Het vliegtuig heeft een fijn entertainment systeem, flinke schermen en veel op te doen. Geen iPad nodig zo! De zitplaatsen zijn ook wat ruimer en met aardig wat extra vakjes enzo, handig. We vertrekken iets later dan gepland. De eerste maaltijd is lunch, we gaan allemaal voor Aziatisch, de stewardess vraagt of de kids niet de westerse maaltijd willen, nee dus ?. En ze eten er goed van, het is ook echt lekker. Rendang van rundvlees en een Groene curry met vis. De vlucht is rustig, op 3/4 van de vlucht wat turbulentie. Voor mezelf zit ik voortaan best ontspannen in het vliegtuig, dat maakt het wat beter. Wat films gekeken en een dutje gedaan.

We landen om iets over 6 uur ’s ochtends in Singapore. We hebben vergeten wat in te vullen, terug dus om 4 formuliertjes in te vullen. Voordeel daarvan is dat de 2 tassen er al zijn. Ook staat ons vervoer al klaar. Bij buitenkomst weten we meteen wat tropische temperaturen zijn, snel weer naar binnen om daar te wachten op ons vervoer. Pffff wat een warmte!

De rit naar ons appartement duurt vrij lang, bij de grens duurt het dus lang en er is veel verkeer. Best verbazend dat de grensovergang tussen 2 buurlanden zo gecontroleerd wordt! Uiteindelijk komen we net na 9 uur bij ons appartement. Iets anders/kleiner dan gedacht! Goed genoeg maar ik had iets anders gezocht als ik dit had geweten, vooral dus iets met 4 echte bedden. Nu liggen er 2 futons op de grond voor de kids, best dunne! Ik slaap er het eerst op, Rosalie is boos (moe, honger en puber, top combi ?) die wil niet en slaapt naast Alice in het echte bed. Om 13 uur ben ik wakker, de rest volgt snel. Ik regel meteen een extra futon en extra handdoeken.

Het slaapje heeft goed gedaan, we zijn niet helemaal verrot ?. Effe op pad, wat eten en drinken scoren. We lopen wat te zoeken naar het Medini Mall, uiteindelijk vinden we het, heel dichtbij maar toch ver als je precies de verkeerde kant op loopt ?. We lunchen verschillende Chinese, Taiwanese gerechten, lekker voor ons allemaal. Voor een simkaart heb je een paspoort nodig dat komt later dus nog. Terug lopen we nog wat om maar nu weten we hoe we moeten lopen. Nog een ijsje bij de 7-eleven en dan lekker zwemmen.

Op de 22ste verdieping een mooi zwembad en wat een uitzicht! Dit helpt goed tegen de jetlag, al merk je later op de dag wel dat alles wat zwaar wordt, spierpijn, wat hoofdpijn, het leven van een reiziger ?. Na het zwemmen effe chillen en dan opfrissen om weer wat te gaan eten. We eten lekker bij een Thai, de kids zijn wel wat gewend en dat is erg leuk om te zien. Wat pittiger, gedroogde garnalen, het gaat best, Rosalie ook met de groenten en daar wil Florian wat minder van. We hebben viskoekjes, krapoa met kip en ei, een nasi met allemaal kleine garnituurtjes en broccoli met garnalen, top! We regelen de Sim ook meteen, rare aanbieding, 10 gb voor een maand maar je krijgt er 20 gb bij maar die is maar 3 dagen geldig. Ach ja, 10 gb moet genoeg zijn. Kosten iets meer dan €10,-. Nog slippers voor de kids, oplaadkabel en dan mogen we terug. Het is nu 21.34, nog eventjes en dan mogen we slapen. Dit er nog even opzetten met de foto’s.

Comments are closed.