browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kuala Lumpur

Posted by on januari 6, 2010

Na een vrij korte nacht, toch wat jetlag, gaan we ontbijten. Een super uitgebreid buffet met westerse en Aziatisch ontbijt keuzes. Alice en Rosalie gaan voor westers, ik ga voor Maleisisch, Nasi Lemak. Dat is rijst gekookt in kokos met los daarbij: een kipcurry, ze hadden ook nog een inktvis curry, hardgekookt ei, pinda’s en gefrituurde ansjovisjes. Het smaakte echt goed, maar op de echt vroege ochtend lijkt het me minder (nu doordat ik zo vroeg wakker was had ik al flink honger ;-)).

Na het ontbijt gaan we het hotel verkennen. Er is een gigantisch zwembad, daar gaan we nog gebruik van maken. En bij het zwembad is er ook nog een speeltuintje. Daarna naar Starbucks, die heeft internet, lekker makkelijk.

In het winkelcentrum bij het hotel zit een pretpark, daar gaan we heen, als ie open gaat. Rosalie heeft er geen zin in, ze is erg lastig en ik neem ze mee naar de kamer, afkoelen moet ze! Ze is gewwon moe en valt na een uur in slaap. Alice gaat alleen het winkelcentrum verkennen, als ze terugkomt ga ik effe rondwandelen. Het is prachtig weer, erg warm en vochtig…. Geeft een heel erg vakantiegevoel, weer ;-).

Lunch is Hainanese Rice en Fried Rice voor Alice. Erg lekker allebei!!

Daarna gaan we naar het pretpark, het dametje is weer te genieten ;-). Erg leuk en kleurrijk pretpark, Rosalie vermaakt zich erg goed. Daarna verkennen we het winkelcentrum nog een beetje en gaan dan ff uitrusten in onze kamer.

’s Avonds gaan we naar Bukit Bintang en we eten op straat. Typische plek, bijna tussen de auto’s. Alice vond het zo niet zo leuk, morgen een nightmarket proberen. We kiezen de verkeerde gerechten maar 1 is de moeite waard Kailan met knoflook, dat moet morgen dus ook beter!!

De volgende dag gaan we eerst naar de Petronas Towers, daar kun je kaartjes krijgen om de Skybridge op te gaan. Daar is het erg druk en dat gaat te lang duren.

We lopen naar het metrostation om naar Kampung Baru te gaan. Een Malay wijkje vlakbij het centrum, leuk om doorheen te lopen, ’s avonds zou dat nog leuker zijn met de avondmarkt.

Daarna lopen we door Chinatown, blijft leuk. Ondertussen valt Rosalie in slaap op mijn nek. De powernap doet haar goed. Daar lunchen we ook, super nasi, heerlijke kip en lekkere groenten met knoflook. Echt afzien hier ;-).

Dan terug naar het hotel waar we gaan zwemmen.

’s Avonds weer heerlijk gegeten, zie de foto’s, wel wat veel besteld ;-).

Morgen krijgen we de auto en gaan we naar Melakka.

2 Responses to Kuala Lumpur

 1. Debby

  Hallo daar in KL,

  Krijg een trauma als ik de twintower zie in KL. haha
  Heb ooit een huwelijksaanzoek gehad van 1 van de projectleiders van de opbouw van de twintower.

  Veel plezier nog! Nog even genieten.

  Groetjes,
  Debby

 2. Wouter, Monique, Emma en Merel

  Hallo lieve mensen,
  eindelijk even tijd genomen om jullie blog door te lezen, met een lekker bakkie Nespresso…
  Jullie zien er heerlijk ontspannen en mooi gebruind uit!
  Emma heeft zaterdag zwemdiploma C gehaald en als ik het zo lees en zie is Rosalie net zo’n waterrat! Snel wat afspreken als jullie weer terug zijn!
  Veel plezier nog de laatste weekjes!
  Wouter, Monique
  Emma en Merel