browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

In Port Stephens

Posted by on januari 2, 2010

De rit naar Port Stephens duurt langer dan verwacht. De dagen na kerst zijn de drukste dagen op de weg. We merkten het al op de camping, die was op zaterdag opeens bijna vol, zondag zou de rest gevuld worden.

Port Stephens is een grote baai die zo’n 20km landinwaarts gaat. Wij zitten weer in een schiereilandje hiervan, Soldiers Point. We zitten vlakbij Nelson Bay, de grootste plaats hier, ca. 4000 inwoners.

De drukte valt nog wel mee, af en toe wat rustiger rijden en hele kleine stukjes file. We komen rond 17.30 aan en krijgen een mooi plekje, echt een prive plek tussen de palmbomen. Het weer is nog steeds niet goed, maar koud in ieder geval niet. Het voelt tropisch aan door de vochtigheid. We eten lekker Thais en de omgeving ziet er mooi uit. Hopelijk nog mooi weer, zeker voor de foto’s ;-). Ook is de zee hier erg rustig door de grote baai waar we hier in zitten, dus niet open zee, wel helaas voor het bodyboarden want golven zijn niet te bekennen.

Op dinsdag is het nog slecht weer en ben ik er nu aardig chagerijnig door. We rijden naar Nelson Bay, leuk plaatsje maar het miezert te hard om te gaan wandelen. We rijden dus maar terug naar de camping en lunchen daar vlakbij. Eten is okay maar belangrijker is dat het droog is geworden. De speeltuin in met Rosalie en op de camping gaan we eerst naar de binnen speeltuin en daarna een tatoo halen, een mooie vlinder met glittertjes. Rosalie is er heel zuinig op!

’s Avonds gaan we eten tegenover de camping in een steakhouse. Wij gaan niet voor de steak, eerst softshell krab in tempurabeslag, heerlijk. Dan krijg ik Zalm met puree en botersaus, heel erg lekker. Alice neemt risotto met kip, die is wat minder. Voor Rosalie maken we een klein bordje van ons eten en ze eet haar vingers bij de botersaus op ;-). Als we klaar zijn lepelt ze de saus verder uit het kannetje, heerlijk om te zien :-). Al met al leuke afsluiting van dag! Eten maakt veel goed ;-).

Heel de nacht regent het weer, maar ’s ochtends is het droog en dat blijft zo. We gaan eerst een koffie scoren voor Alice en gaan dan naar Nelson Bay.

Het is aardig weer, alleen niet zonnig. In Nelson Bay is het gezellig druk, we wandelen wat rond en Rosalie gaat in wat attracties, de ’trampoline met hulp’ is favoriet. Alice en ik dachten dat ze het niets zou vinden. De man van de attractie roept Rosalie eerst met “Come on Little Blondie!”, dan af en toe helpt en zegt bij het uitdoen van het tuigje aardig “Noisy little bugger, isn’t she!” omdat ze constant aan het praten was tijdens het springen. Heel leuk om te zien.

We lunchen bij een vistentje in de haven, lekkere vis en dips erbij, al vind ik St. Jacobsmosselen gepaneerd en gefrituurd dus echt heiligschennis (wilde het wel proberen), die moet je grillen oid. Daarna gaan we terug naar de camping en beide dames slapen ;-).

Op oudejaarsdag gaan we naar een soort kinderboerderij op z’n Australisch dan. Dus met koala’s en kangaroes die je mag aaien en voeren. Erg leuk. Het is ook erg warm en ook al is het bewolkt, Alice is ’s avonds wat rood geworden.

Op de camping skypen we nog met opa en oma, gaat wonderbaarlijk goed!

En het eten vandaag is eigenlijk niet noemenswaardig ;-), ’s middags een slechte hotdog en ’s avonds een bbq chicken met brood en pasta- en aardappelsalade, dat was wel lekker.

Met oud en nieuw slapen we ;-), wel wordt er om 21 uur vuurwerk afgestoken, maar daar zien we niet zoveel van vanaf de camping.

[xmlgm ngg_gallery=13]

4 Responses to In Port Stephens