browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De eerste dagen Kiama

Posted by on december 20, 2009

De laatste nacht in Umina Beach leek vanuit de camper wel herfstachtig. Het regende zachtjes en waaide flink, alleen de temperatuur deed anders vermoeden. In het washok vroeg iemand nog of ik het niet koud had, “No, I’m from Holland.”.

’s Ochtends was het niet veel anders, rond 10 uur vertrekken we. Op naar Kiama….

Onderweg lunchen we lekker in Wollongong. Alice een salade en ik een Roast Beef sandwich, Rosalie snaait met mama mee en eet wat van een tosti. Na de lunch nemen we meteen wat eten mee van Tonys Chicken place, Salad Pack en Porc Diner en nog wat kip en avocado salade.

Rond 15 uur komen we op de camping aan. Vlakbij de camping ga ik voor het eerst in de fout met links rijden, ik ga dus rechts rijden na een afslag. Gelukkig geen verkeer alleen iemand langs de weg die aan het zwaaien is en me voor gek aan het uitmaken is ;-). Dat krijg je als je de weg aan het zoeken bent en dus niet alleen aan het rijden bent. No harm no foul zullen we maar zeggen ;-).

Mooie camping met erg ruime plek, alleen wat ver van toiletten enzo. Wel dichtbij de rest zoals speeltuin, strand en zwembad. Wel heel schattig zijn de kindertoiletten en -douches, Rosalie vindt ze prachtig.

De volgende dag is het lekker weer. Na het ontbijt gaan we naar het strand. Rosalie speelt er wat en dan gaan we naar het zwembad. Dan wandelen we een eindje naar Little Blowhole en lunchen daar.

Later gaan we boodschappen doen in Kiama. Rosalie valt meteen in slaap dus we rijden wat om. Kiama ligt aan de zee maar een deel daarvan op de kliffen. Dat geeft erg stijle wegen en dat maakt zo’n camper wel een uitdaging. Sommige straatjes sla ik maar over.

We wandelen daarna wat door Kiama. Ik koop een bodyboard, eindelijk. Morgen in zee mee, kijken of Rosalie ook durft. Het is een leuk plaatsje met veel lekkere restaurantjes en in het centrum parkeren met de camper!! Dat wordt weinig koken hier :-). We eten bij een Mexicaan, lekkere zelfbouw taco’s, nacho’s en chimmichanga’s.

Tijdens de terugrit kom ik weer op zo’n stijl punt waar ik ook nog de bocht om moet en ik voel dat ie het niet meer trekt!!! Handrem erop terug naar z’n 1 en gigantisch hellingtrekken met gloeiende koppelingsplaten ;-). Bij terugkomst op de camping ruik je dat ie het druk heeft gehad ;-). Was wel effe zweten, ook voor mij! Tom houdt niet echt rekening met je voertuig ;-).

In Kiama doen we lekker makkelijk. We gaan ergens lunchen en ’s avonds gaan we eten halen, dat eten we dan in een park op. Voor ons makkelijk en lekker, super Vietnamees gegeten. Rosalie vind in zo’n park eten ook leuk, kan alleen lastig zijn om ze uit de speeltuin te krijgen ;-).

Overdag gaan we naar het zwembad en strand. Het bodyboard is hartstikke leuk in de golven. Rosalie vind het strand wel leuk maar de zee minder. Ze ging een keer op die plank zitten en toen kwam er net een golf die ze eraf ‘sloeg’, dat was effe schrikken! In het zwembad gaat ze helemaal los, kopje onder, echt zwemmen (met bandjes), duiken op haar manier, heel leuk om te zien.

Lekker weer dus ook, we moeten opletten! Voor Rosalie hebben we een zwemshirt gekocht, da’s factor 50, dus die is best goed beschermt, wij moeten goed opletten en goed smeren.

[xmlgm ngg_gallery=11]

One Response to De eerste dagen Kiama