browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dagjes Saturnia en Pitigliano, relaxen en Argentario

Posted by on juli 30, 2017

Vandaag een dagje door Zuid Toscane toeren. We zijn niet zo vroeg, ach ja het is vakantie. Na een leuke route komen we rond 11.30 aan bij de warmwater bron van Saturnia. Natuurlijk erg druk, helaas zijn wij niet de enigen met het idee om hier naar toe te gaan, de foto’s zouden zoveel mooier zijn ?. Het blijft een mooi plekje en als je wat meer van de cascade afgaat is het wat rustiger en heb je wat schaduw en het water is wat frisser. Je voelt dat het water echt wat met je huid doet, je handen voelen zachter aan. De kids vermaken zich prima, eerst in het water en bij de stroomversnellinkjes, daarna bij het zoeken naar hagedissen. Leuk en mooi plekje, alleen de drukte had wat minder gemogen, kom dus wat vroeger.

Daarna gaan we naar Pitigliano, eerst nog ff lunchen. Dat blijkt een topper te zijn! Yes! Leuk tentje in een gehucht op het terras. Voor mij kippedijfilet, geroosterde aardappels en een soort andijvie, lekker! Ik deel met Florian maar die zeurt er over, zucht! Alice heeft de topper, pasta met porcini en nog wat andere dingen, heerlijke smaak! Rosalie een soort dikke tomatensoep met spelt, stevig soepje en ook erg lekker. Top! Kids krijgen nog puur natuur te zien, de huiskat vangt een hagedisje, die Rosalie bijna had gevangen, en meteen opsmikkelt! De kat was opeens niet meer een leuk huisdier! ??

Dan op naar Pitigliano, een middeleeuws dorpje op een top gebouwd. Bij het aankomen hebben we een mooi uitzicht op het oude centrum. Ziet er echt mooi uit! Na het parkeren wandelen we het oude centrum in, weer van die mooie doorkijkjes. Erg leuk. Florian krijgt nog een klein slangetje bijna in zijn nek als we aan de andere kant bij de stadswallen lopen. Hij schrikt niet echt en vindt het heel interessant. Ik schrik meer, hij zal in je shirt kruipen! Weer een interessant middag.

Eigenlijk wilden we nog gaan snorkelen in de buurt van Orbetello maar het is al bijna 16 uur en we moeten nog terug, dat doen we dus later. Na een ijsje rijden we terug. Straks nog ff auto door wasstraat, zien we de hagelschade beter ;-).

Yep, schade is nu goed te zien, ik ben benieuwd of dit allemaal gefixt kan worden, het zijn zoveel deukjes! We eten weer een keer bij Porca Vacca, een top hamburger.

’s Morgens eerst rustig op gang komen, de kids beginnen al langer te slapen, ikzelf blijf stug rond 6 uur wakker worden met af en toe een uitschieter naar 7 uur ?. Rosalie en ik gaan samen brood halen, wandelend, klein stukje door de velden heen. Gezellig met een zeer spraakzame dochter, erg leuk, zo hoor je nog eens wat. Mevrouw van bakker ontdooit wat meer, geen woord Engels maar samen komen we er uit. Blijft leuk zo vakantie, we zitten niet op een camping met andere toeristen, in ons huisje zitten in de 2 andere appartementen Italianen, voor brood enzo dus naar een tentje waar eigenlijk alleen Italianen komen. Het brood is niet geweldig maar de ambiance, de koffie, de vers belegde broodjes, zoete broodjes en de prijzen zijn top. Je voelt je zo meer op vakantie dan ’s morgens in de rij bij de camping winkel.

Kids willen vandaag liever niet weg, alleen ff boodschappen doen en vinnen halen voor het snorkelen. Dat gaan we nu morgen of overmorgen doen. De tijd vliegt! Kids mogen nog een keer zelf rijden op zo’n wagentje en wij gaan snel winkelen. Verrek 3 overhemden in de opruiming!! ? We lunchen ter plekke ipv bij huisje, ach ja dat den armoei de pest krijgt, lekker sushi! Daarna lekker chillen bij het huisje, kids los met hun vinnen. Vanavond eten we linguine vongole.

Dan gaan we weer een dag wat meer doen. As usual met Rosalie broodjes halen, weer een leuk wandelingetje met onze kletsmajoor.

We willen vandaag iets met snorkelen gaan doen. Een strand waar meer is dan alleen zand. Effe zoeken geeft een mooie plek op het schiereiland Argentario. Eerst nog ff wat schepnetjes en een emmertje regelen, lunchspullen in de koeltas, snacks, etc.

De rit ernaartoe is iets meer dan een uur. We rijden langs een vrij toeristisch gebied en vooral het stuk op Argentario is superleuk om te rijden. Het laatste stuk is ff zoeken en we moeten een stuk terug omdat we op privé terrein terecht zijn gekomen. Het is het strand van Mar Morto waar we terecht komen. Bovenaan de weg parkeren en dan is het een wandelingetje naar beneden, niet ver maar wel stijl (straks ook nog terug ;-)) en papa (ik dus) ben zwaar bepakt en bezakt. ?

Het strand is zo goed als alleen rotsen. Er is een soort baai waardoor je fijn kunt zwemmen en het erg kindvriendelijk is, als je maar waterschoentjes hebt. We vinden een plekje met nog wat schaduw. Eerst een krabhengel maken voor Florian, een touwtje met salami. Dat had hij uit het verhaal van de Gorgels gehaald. Wonderbaarlijk werkt het ook nog! De krab hangt aan de salami! Supertrots is hij! Ze vangen ook nog wat garnalen en een zee-egel. Rosalie en ik snorkelen nog wat, het is geen Bali maar genoeg visjes te zien. Ter plekke lunchen we nog met ons meegebrachte stokbrood, focaccia, salami, porchetta en fruit. Top lunch!

Om een uur of 4 maken we aanstalten om weer te gaan. Alles weer inpakken, nog wat foto’s maken en dan weer naar boven, pittig klimmetje met volle bepakking, pfff. Boven staat gelukkig een terras waar je wat kouds kunt krijgen. Helaas nu nog terugrijden, ben uitgeteld! Weer een leuk eerste stuk terug op Argentario, mooi uitzicht!

Eenmaal terug lekker nog ff in het zwembad afspoelen en dan ga ik chinees halen. De dag is weer voorbij, nu uitgeteld dit ff tikken. Ik schat zometeen 1 bladzijde en ik slaap.

Comments are closed.