browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dagje pretpark, relaxen en strand

Posted by on juli 26, 2017

We gaan een dagje naar een pretpark. We zijn hier al geweest toen Rosalie 2 was, we zaten toen in Viareggio en gingen een eindje rijden op een regenachtige dag. Dat bleek toen heel geslaagd. Eens zien of dat nu ook weer het geval is.

Het is een uurtje rijden vanaf Grosetto. Toevallig begint het flink te regenen als we er naar toe rijden. Als we er zijn is het al weer stralend weer, gelukkig ligt het park in een bos dus meestal schaduw. Het is het park Cavallino Matto. Als we er zijn meteen de draaimolen in maar Rosalie heeft niet zo’n zin. Zucht, wat zijn kids toch vermoeiend! Gelukkig zakt het en is het toch nog een heel leuke dag geworden. Voor onze kids precies goed, zo’n helden zijn dat niet. Het leukst vinden Florian en ik de water attracties, in bootjes elkaar nat spuiten, erg leuk. Rosalie vindt de middelmatige achtbaan het leukst . Ik ga alleen nog in de nieuwe achtbaan, waarin je staat. Ik ben de stoerste papa volgens Florian. Leuke achtbaan, apart dat staan en je voelt dan pas de kracht van zo’n looping (zijn dat de g-krachten?) op je benen. Leuk. Nog in de wildwaterbaan, volgende keer zwembroek onder je kleren, zou handig zijn. ?? Als afsluiter nog een duikshow, het hoogste dat gesprongen is 50m, hoog zeg. De kids zijn er van onder de indruk! Leuke dag gehad, lunch niets zo, snacks ok (frites olandese) uiteindelijk vertrekken we rond 18 uur.

Even nog naar een speelgoedwinkel en de Decathlon, duikbrilletjes, zwempak, zwembroek en UV shirt, handige winkel! We sluiten de dag af bij Sushi One, daar hebben ze ook zo’n loopbandje met sushi, ideaal met kids! Moe maar voldaan komen we rond 21.15 terug in het appartement.

De volgende dag willen we naar het strand. Eerst weer m’n korte rondje lopen, blijft afzien met die warmte en ik ben niet vroeg genoeg meer.

Aangekomen op het strand is Florian z’n duikbril vergeten, ik weer terug. Als ik er bijna weer ben krijg ik een appje van Alice dat het regent! Balen! Het stroomt leeg, we moeten de zee uit, die begint steeds wilder te worden. Florian is heeeel boos en teleurgesteld! Gelukkig mogen we morgen terugkomen, met ons kaartje van vandaag, grootste nadeel van stoelhuur!

Dan maar terug en andere plannen. Lunchen vlakbij, dan regent het flink. Na de lunch, helaas geen topper, is het weer stralend weer! Op naar het zwembad, ook lekker.

’s Avonds eten we bij een Italiaanse fastfood tent, Porca Vacca, niet zo fast! Kids de eeuwige kipnuggets en frites, wij Tagliate van rund, de Maremmana variant met truffelolie, noten en sla. Lekker, wel veel vlees voor ons. We nemen ook nog de fishtacos, die zijn niet goed. Mooie tent met voor de kids treinstellen waar je in kunt eten. Ik denk dat we hier nog wel een keer terugkomen.

De dag erna nieuwe poging strand. En gelukkig mooi weer. Later op de dag begint het weer te onweren, niet op het strand, wel in het binnenland. Het trekt echt vlak langs ons. Lekker dagje weer. Als we teruggaan eerst ff langs supermarkt. Vanavond zelf koken, spaghetti aglio olio, groene asperges en kip. Lekker en simpel, jammer van het opruimen en afwassen daarna ;-).

Morgen weer een dagje op pad, ff kijken wat we gaan doen.

Comments are closed.